Διαφορα

Μεγάλη ζημιά - Χάνεται το στοίχημα του τουρισμού

Πυκνώνουν τα "σύννεφα" στον τουρισμό.

Το συνεχιζόμενο «άνοιξε – κλείσε» των συνόρων, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων έχουν φέρει τα πάνω κάτω, με σαφώς χαμηλότερες των προσδοκιών τις αφίξεις από το εξωτερικό, ενώ και η κίνηση από πλευράς των Ελλήνων είναι επίσης κατώτερη του αναμενομένου.

Oσο κι αν άπαντες, φορείς εντός και εκτός τουρισμού, θέλουν να αποφύγουν τις συγκρίσεις με την περυσινή χρονιά, δεν παύει να είναι γεγονός ότι ο Ιούλιος, ο πρώτος μήνας της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, έκλεισε με την κίνηση περίπου στο 1/4 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οπότε είχε καταγραφεί ρεκόρ αφίξεων -αεροπορικών και οδικών- που είχαν φτάσει στα 6 εκατομμύρια (3,9 εκατομμύρια αεροπορικές και 2,1 εκατομμύρια οδικές αφίξεις). Φέτος τον Ιούλιο ο αριθμός των εισερχομένων στις πύλες εισόδου της χώρας κυμαίνεται μόλις και μετά βίας πέριξ του 1,5 εκατομμυρίου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.