Προορισμοι

ΑΠΕ - ΜΠΕ: Αφιέρωμα στην Πελοπόννησο! (photos)

Ιστορικά χωριά, ορεινές διαδρομές, τουριστικοί προορισμοί, βόλτες τα πόδια, το αυτοκίνητο ή τον σιδηρόδρομο και επισκέψεις σε μνημεία και μουσεία. Η Πελοπόννησος έχει κάτι για τον καθένα, όλες τις εποχές του χρόνου.

 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Τα Καλάβρυτα δεν είναι μόνο ένας τόπος με μεγάλη ιστορική μνήμη, αλλά και ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Το ταξίδι από το Διακοπτό με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, είναι  μία ξεχωριστή εμπειρία, ενώ φθάνοντας ο επισκέπτης στην πόλη των  Καλαβρύτων αντικρίζει αμέσως το μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες είναι και οι ιστορικές ιερές μονές της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου.

Επίσης το χιονοδρομικό κέντρο  κατακλύζεται τους χειμερινούς μήνες όχι μόνο από σκιέρ, αλλά και από όλους όσους θέλουν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο του επιβλητικού Χελμού.

 

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Μία επίσκεψη στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία, αποτελεί στην ουσία ένα ταξίδι στο χρόνο.

Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, στο αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και στο μουσείο ιστορίας των Ολυμπιακών.

Αγώνων, μέσα στην καταπράσινη φύση, μαγεύει  τους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μοναδικά εκθέματα, αλλά και να δουν  τους χώρους τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων κατά την αρχαιότητα.

Μάλιστα, όσοι βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία την ημέρα αφής της Ολυμπιακής φλόγας, θα βιώσουν μοναδικές στιγμές, παρακολουθώντας το τελετουργικό που ακολουθείται.

Ολόκληρο το αφιέρωμα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.