Επικαιροτητα

Παυλής: "Στα σχολεία η οδηγική συμπεριφορά"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, 30 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, σχετικά με την ημερίδα "Οδήγηση, η πιο επικίνδυνη καθημερινή μας συνήθεια".

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Απριλίου, στις 11:00, στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

 

Ο κ. Παυλής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η σωστή, οδηγική συμπεριφορά και η συμμόρφωση με τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ τόνισε πως ο απολογισμός των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή της Αρκαδίας, είναι πιο επώδυνος κάθε χρόνο, με τα θύματα να προέρχονται, κυρίως, από τις νεότερες ηλικίες. Μάλιστα, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων του πρόσφατου, πολύνεκρου δυστυχήματος στον Εύοσμο.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Δήμαρχος σημείωσε πως πρέπει η ελληνική πολιτεία να θεσμοθετήσει τη διδασκαλία της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς στα ελληνικά σχολεία. Όσον αφορά το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου στο Μερκοβούνι, δήλωσε πως ο Δήμος έχει την ευθύνη της συντήρησής του αλλά θα πρέπει σχολεία και σχολές οδηγών να το εντάξουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, αν επιθυμούν να αξιοποιηθεί σωστά.

 

Να σημειώσουμε πως στην ημερίδα θα συμμετάσχουν, ως εισηγητές θεματικών ενοτήτων, ο Διοικητής της Τροχαίας Τρίπολης κ. Θωμάς Δήμου, ο Υποπυραγός της Πυροσβεστικής κ. Δημήτρης Τερζής, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Τρίπολης κ. Σταμάτης Μπακόπουλος, ο ορθοπεδικός χειρούργος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Φόρτης και ο κ. Μιχαήλ Τζιαπούρας απ' τον Ψυχιατρικό Τομέα του Παναρκαδικού.

 

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία και ενασχόληση με θέματα οδικής ασφάλειας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.