Επικαιροτητα

ΠΑΥΛΗΣ: "Ο δικός μας Κολοκοτρώνης..." (VIDEO)

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής μίλησε για τις εκδηλώσεις, που προγραμμάτισε η Δημοτική Αρχή για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

 

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε αρχικά πως κάθε τοπική κοινωνία και κάθε πόλη, οφείλει να γνωρίζει, να σέβεται και να αναγνωρίζει την Ιστορία της, καθώς και να αποδίδει φόρο τιμής σε πρόσωπα και γεγονότα, που έχουν χαραχτεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία." Εμείς απ’ την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, θελήσαμε να δημιουργούμε πολιτιστικά γεγονότα με βάθος, βαρύτητα, ποιότητα. Και βέβαια, απόλυτα συνδεδεμένα με την Ιστορία, τα Ήθη και τα Έθιμά μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παυλής, ενώ πρόσθεσε: "Η Τρίπολη αλλά και τα χωριά μας, έχουν αφήσει το έντονο στίγμα τους και έχουν καταγραφεί από την Ιστορία σε πολλές σελίδες. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς την Απελευθέρωση της Χώρας μας". 

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε πως  μέσα από τις εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί θα αναδειχθεί η μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ως κορυφαίο πρότυπο μεγάλου Έλληνα. "Θα αναδείξουμε πως αυτή η μορφή μπορεί να εμπνεύσει καλλιτέχνες, ιστορικούς, συγγραφείς. Ο δικός μας Κολοκοτρώνης, υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε: Γι’ αυτό καλώ όλους και όλες. Τριπολίτες, Δημότες, Φίλους, Επισκέπτες, να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις αυτές".

 

Ακολουθεί βίντεο...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.