Επικαιροτητα

SOS σε αγρότες, μελισσοκόμους ενόψει αντιπυρικής

Θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε εργασία μέσα σε δάση ή σε περιοχές όπου μπορεί να δημιουργηθεί εστία πυρκαγιάς, δηλώνει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργος Σταθάς.



Από την 1η Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική προστασία σε όλη τη χώρα.

Οι περιφέρειες με τα συντονιστικά όργανα της πολιτικής προστασίας έθεσαν σε λειτουργία όλο τον μηχανισμό που διαθέτουν για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

Οι μεγάλες βροχοπτώσεις της άνοιξης ευνόησαν την ανάπτυξη των χορταριών, τα οποία αποτελούν σημαντικό αναφλέξιμο υλικό. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι το έργο των αρμοδίων γίνεται φέτος δυσκολότερο.

Σε πλήρη κινητικότητα βρίσκεται η αυτοτελής διεύθυνση πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, που βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τους δήμους όσο και με τις υπηρεσίες που διαθέτει στις περιφερειακές ενότητες των πέντε Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Γιώργος Σταθάς, αναφερόμενος στις κινήσεις που έχουν γίνει, λέει στην εφημερίδα "Υπαιθρος Χώρα": "Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα τοπικά συμβούλια των δήμων ενώ σε εξέλιξη είναι τα συμβούλια των περιφερειακών ενοτήτων, που θα ολοκληρωθούν στις 16 Μαΐου.

Σε όσα έχουν γίνει, έχει επισημανθεί η ανάγκη να ελεγχθούν και να καθαριστούν οι χώροι που είναι ιδιόκτητοι και είναι επικίνδυνοι για να πάρουν φωτιά, αφού είναι γεμάτοι χόρτα. Η Διεύθυνση Πολιτικής προστασίας είναι υποχρεωμένη να συνεργάζεται και να στηρίζει την δράση της Πυροσβεστικής". ¨

Η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει από την 1η Μαΐου και, όπως κάθε χρόνο, θα διαρκέσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Ο κ. Σταθάς έκανε ειδική αναφορά στους αγρότες και στους μελισσοκόμους, τονίζοντας ότι "τόσο οι αγρότες όσο και οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε εργασία μέσα σε δάση ή σε περιοχές όπου μπορεί να δημιουργηθεί εστία πυρκαγιάς".

Είναι σαφέστατο ότι μέσα στις περιοχές περιλαμβάνονται και όλοι οι ορεινοί όγκοι της Πελοποννήσου, όπως ο Ταΰγετος και το Μαίναλο, αλλά ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται εκεί όπου καταγράφεται ανθρώπινη δραστηριότητα.

Πηγή: ypaithros.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.