Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

"Προτάσεις αναβάθμισης τουριστικών υπηρεσιών Ν. Αρκαδίας"

O Σύλλογος  Εστιατόρων Αρκαδίας καταθέτει προτάσεις αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του νομού μας, για την προσέλκυση Επισκεπτών, Φοιτητών και Τουριστών.

"To Δ.Σ. του συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας με αφορμή το δελτίου τύπου που εξέδωσε στις 8 Φεβρουαρίου 2019 και με τη διάσταση που δόθηκε από τους επιχειρηματίες όλων των κλάδων, τους πολίτες αλλά και τα ΜΜΕ, αποφάσισε να σας καταθέσει τις κυριότερες προτάσεις του, που αφορούν στην αναβάθμιση και την ενίσχυση της περιοχής μας σε διάφορους τομείς, έτσι ώστε να την μετατρέψουν σε ελκυστικό προορισμό προσέλευσης επισκεπτών και τουριστών από άλλες περιοχές της Ελλάδος και το Εξωτερικό.

Οι κυριότερες προτάσεις μας είναι οι εξής: 

1. Κατασκευή Συνεδριακού-Εκθεσιακού Κέντρου με την έννοια του πολυχώρου για διάφορες δράσεις (Συνέδρια, Ημερίδες, Συναυλίες, Αθλητικά και Κοινωνικά δρώμενα όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο).

2. Διοργάνωση Φεστιβάλ Αρκαδικών Γεύσεων στη Τρίπολη κάθε χρόνο, με θεματικές ενότητες  που αφορούν σε συνταγές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, σε παρασκευή καφέδων και ροφημάτων καθώς και ποτών-cocktails χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας τοπικές Ά ύλες της Αρκαδικής Γης.

Το μεγάλο αυτό Συμπόσιο να ενισχυθεί με την προσέλευση: 

α. Επιχειρηματιών Αρκαδικών προϊόντων που θέλουν να τα προωθήσουν,

β. Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών που θα παρουσιάζουν ευφάνταστες προτάσεις για Αρκαδικές συνταγές κάνοντας live cooking και 

γ. Baristas και Bartenders που θα προβάλουν τη τέχνη τους!

Παράλληλα θα κάνουν παρουσιάσεις Σύλλογοι του νομού μας, Επώνυμοι Chefs από τη χώρα μας και ειδικοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Εστίασης και της Διατροφής.

3. Διοργάνωση και καθιέρωση κάθε χρόνο 3ήμερου γλεντιού για τις Απόκριες. 

Τις βραδινές ώρες με Parties από τα groups του Καρναβαλιού, με Συναυλίες και Χορευτικά, και τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες με Παιχνίδια και Δράσεις για παιδιά. 

Το αποκορύφωμα να είναι τη Κυριακή με το ΒΡΑΔΙΝΟ Καρναβάλι της Τρίπολης.

4. Αναβάθμιση του εορτασμού του Πάσχα με δυναμική επικοινωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη τη χώρα.   

5.Στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού να γίνει διοργάνωση Festival Μουσικής νέων με πρόσκληση τοπικών και Επωνύμων DJs και νεανικών μουσικών σχημάτων-συγκροτημάτων. 

6. Δημιουργία Κυνηγετικού Πάρκου με ελεγχόμενη περιοχή για την προσέλευση κυνηγών από όλη την επικράτεια και το εξωτερικό.

Παράλληλα, στη περιοχή αυτή μπορεί να υπάρξει  ξεχωριστός χώρος για στέγαση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας, αλλά και χώρος φιλοξενίας δεσποζόμενων από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Η ίδρυση του πάρκου θα συντελέσει επιπροσθέτως στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

7. Να γίνονται θεατρικές Παραστάσεις στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο τη χειμερινή περίοδο κάθε εβδομάδα. 

Καθιέρωση βραδιάς Θεάτρου για τη πόλη μας σε συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας.

8. Αναβάθμιση του Τουρισμού στην Αρκαδία.

Να προωθηθεί η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε στα χέρια μας σε σχέση με  την Ιστορία της Επανάστασης. 

Να γίνει ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων του Νομού. 

Επιβάλλεται δε η αναβάθμιση του Θρησκευτικού τουρισμού στη περιοχή μας. 

Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση groups προσκυνητών και από το Εξωτερικό μέσω ταξιδιωτικών γραφείων όπου θα διοργανώνουν εκδρομές με διανυκτερεύσεις σε όλη την Αρκαδία και τα Μοναστήρια της.

Στα αξιοθέατα μας να υπάρχουν σημάνσεις σε Ελληνικά και Αγγλικά  για την πληροφόρηση των επισκεπτών.  

9. Οι εκπτωτικές νύχτες να γίνουν θεσμός και στην επιτροπή διαβούλευσης για την πραγματοποίηση τους να συμμετέχει γνωμοδοτικά και ο σύλλογος μας.

10. Η Τρίπολη λόγω του γεωγραφικού πλεονεκτήματος που διαθέτει να γίνει κέντρο Διοικητικών  Υπηρεσιών και να σταματήσει το φαινόμενο να καταργούνται και να κλείνουν οργανισμοί και υπηρεσίες όπως (Τράπεζες, Αστυνομικά Τμήματα, Τελωνείο κλπ).

11. Η Τρίπολη και οι περιοχές πέριξ αυτής να συνδεθούν με Φυσικό Αέριο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά. 

 

Επιπλέον θα θέλαμε να υπερθεματίσουμε και να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε την πρόσφατη πρόταση σας στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, για την ίδρυση σύγχρονης Πανεπιστημιούπολης στις εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. 

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή θα δώσει μια νέα πνοή στη περιοχή μας.

 

Χαιρετίζουμε δε και υποστηρίζουμε με ενθουσιασμό, το Fam Trip που θα πραγματοποιήσετε στις αρχές Απριλίου, όπου δημοσιογράφοι από  Μ.Μ.Ε. που ασχολούνται με τον Τουρισμό θα είναι καλεσμένοι και θα περιηγηθούν για 3 μέρες σε διάφορες τοποθεσίες της Αρκαδίας, για να γνωρίσουν τις ομορφιές της, τα τοπία της και τις γεύσεις της με απώτερο σκοπό τη διάχυση της πληροφορίας ότι η περιοχή μας είναι μοναδική και πρέπει να αποτελεί βασικό προορισμό για τον επισκέπτη.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους Fam Trips πρέπει να επαναλαμβάνονται συστηματικά (τρεις φορές κάθε έτος), για να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και διαφήμιση στον Τύπο για την ενίσχυση του Brand ‘‘Αρκαδία’’.

 

Μέσα από αυτή την επιστολή σκοπό μας είναι να σας κάνουμε γνωστές τις τοποθετήσεις μας  και να σας παρακαλέσουμε να τις υποστηρίξετε.

Παράλληλα καλούμε όλες τις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές τις θέσεις σε Δήμους και Περιφέρεια, να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις δεσμεύσεις τους γραπτώς, διότι, η  ατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος μας είναι κατά την εκτίμηση μας σε τέτοιο επίπεδο, όπου, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται υπεύθυνες, δημιουργικές και σύγχρονες πολιτικές για την εξέλιξη και τη πρόοδο του".

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κεκετσίδης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.