Επικαιροτητα

Επαναπατρισμό οστών Γορτύνιου ήρωα, ζητούν στα Λαγκάδια

Με ανακοίνωση προς της Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζήτουν τον επαναπατρισμό του ήρωα Αναστασίου Κρατημένου.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ.

5 - αυγ.- 2019

Πρός: ● Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

● Ελληνική Δημοκρατία

- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

- Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Επιτροπή για τον επαναπατρισμό των οστών του ήρωα Αναστασίου Κρατημένου, από τα Λαγκάδια Αρκαδίας, αδίκως φονευθέντος κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974, σας γνωστοποιεί την κάτωθι Επιστολή.

Το καλοκαίρι του 1974, κατά την διάρκεια της εγκληματικής εισβολής των Τούρκων στην μαρτυρική Κύπρο, εφονεύθει αφού έδωσε άνιση μαχη, με τους δολοφόνους του Αττίλα, ο ήρωας πατριώτης μας Αναστάσιος Κρατημένος από το Καλονέρι Αρκαδίας του δήμου Γορτυνίας.

Έπειτα από ...45 χρόνια, από τα θλιβερά, εθνικά προδοτικά γεγονότα και από την εισβολή των Τούρκικων στρατιωτικών δυνάμεων, στην Κύπρο, τα οστά του Έλληνα ήρωα και πατριώτη μας, ευρίσκονται ακόμα στην Κύπρο, ενώ έχει τελειώσει η απαραίτητη διαδικασία της αναγνώρισης και του DNA.

Αυτό το γεγονός σαν Έλληνες, σαν πατριώτες, σαν Λαγκαδινοί, το θεωρούμε εθνική ντροπή και προσβολή του.

Απαιτούμε λοιπόν, χωρίς καμιά δικαιολογία ή πρόφαση, από την Ελληνική και την Κυπριακή κυβέρνηση, να τακτοποιήσουν το συντομότερο, όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να γίνει ο επαναπατρισμός των οστών του ήρωα πατριώτη μας, στην Ελλάδα και να ταφούν εκεί που γεννήθηκε και ανδρώθηκε αυτός και οι γονείς του, στο Καλονέρι Λαγκαδίων Αρκαδίας.

Θέλουμε να τον τιμήσουμε, να τον κλάψουμε και να ενταφιάσουμε τα οστά του, στην Ελλάδα, στην Γορτυνία, στο Καλονέρι Λαγκαδίων, εκεί που γεννήθηκε και ξεκίνησε για να εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία, στην μαρτυρική Κύπρο, όπου βρήκε ηρωικό θάνατο από τις φονικές σφαίρες των Τούρκων εισβολέων.

Δεν είναι δυνατόν, έπειτα από...45 χρόνια, τα οστά του να βρίσκονται ακόμα στην Κύπρο και η Ελλάδα να μην τα έχει ακόμα υποδεχθεί, να μην τα έχει κλάψει και να μην τα έχει τιμήσει.. Ποιόν; 

Αυτόν τον περήφανο Έλληνα στρατιώτη, τον Γορτύνιο πατριώτη, τον αθάνατο ήρωα. Είναι αδιανόητο, αδικαιολόγητο ιστορικό, εθνικό, ντροπιαστικό, σφάλμα.

Εμείς, σαν περήφανοι Έλληνες, σαν Γορτύνιοι, σαν πατριώτες, αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε, με τις τιμές που αρμόζουν στους ηρωικούς αγωνιστές, που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία, της αιματοβαμμένης Ελληνικής πατρίδας, την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια της φυλής μας.

Περιμένουμε λοιπόν την άμεση παρέμβασή σας και την επίλυση, του τόσο σοβαρότατου ιστορικού μας χρέους.

Για την Επιτροπή 

Ο συντονιστής για την αλληλογραφία.

ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 

Λαγκάδια Αρκαδίας ( 22003 )

τηλ. Επικοινωνίας 6973350018

Εmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.