Επικαιροτητα

"Άμεση ανάγκη για ογκολόγο στην Τρίπολη"

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Αρκάς βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

Το θέμα της ερώτησης είναι η έλλειψη γιατρού Ογκολόγου στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Μετά την τραγική απώλεια του Νικήτα Νικολάου, Διευθυντού της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, στις 3 Μαρτίου 2016, υφίσταται τεράστιο πρόβλημα για τους ασθενείς της Αρκαδίας. 

 

Η Ογκολογική Κλινική του ΓΠΝ Τρίπολης, της οποίας ο εκλιπών ήταν ο μοναδικός Ογκολόγος, είναι καθημερινά στη διάθεση 600-700 ασθενών από την Αρκαδία και άλλες περιοχές. Αυτή τη στιγμή, αναπληρώνει προσωρινά στα καθήκοντά του τον εκλιπόντα ιατρός γενικός παθολόγος, στο βαθμό που η ειδικότητά του το επιτρέπει.

 

Δεν χρήζει περαιτέρω εξηγήσεως το γεγονός ότι είναι απαραίτητη η άμεση κάλυψη της θέσης του ιατρού Ογκολόγου με επικουρικό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κατεπείγουσες και αυξημένες ανάγκες των ασθενών της περιοχής.  

 

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα η Ογκολογική Κλινική του ΓΠΝ Τριπόλεως με ιατρό Ογκολόγο;

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.