Επικαιροτητα

Απεργία: "Παραλύει" η χώρα την Τρίτη

Ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Επίσης, εξήγγειλε πανελλαδικές στάσεις εργασίας όπου κριθεί αναγκαίο από τα Σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019 «για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων». Όπως υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος "ανάπτυξης" που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

 

Δείτε και τις υπόλοιπες απεργίες ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.