Επικαιροτητα

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Η προσφυγική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

Την ίδια στιγμή, οι επιστροφές στην Τουρκία εξακολουθούν να γίνονται με το σταγονόμετρο. 

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής για τους Πρόσφυγες Γιώργος Κυρίτσης, δήλωσε χθες ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες το λιμάνι του Πειραιά θα αποσυμφορηθεί κατά 75%. Σήμερα στον άτυπο καταυλισμό του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 2.700 άνθρωποι, οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Η μετακίνησή τους θα συνεχιστεί ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών στο Σκαραμαγκά, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας που δημιουργούνται. 

 

Στην Ειδομένη, αστυνομικοί μοιράζουν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες φυλλάδια σε πέντε γλώσσες για να τους ενημερώσουν για τα κλειστά σύνορα, τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και τη διαδικασία ασύλου και μετεγκατάστασης.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.