Επικαιροτητα

"Τώρα στέλνουν τον λογαριασμό στον λαό.." (VIDEO)

"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά τις ανέξοδες υποσχέσεις, με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές, τώρα στέλνει το λογαριασμό στον Ελληνικό λαό", ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 ο Βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Βλάσης στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων (Σ/Ν Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο Ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κ.α. διατάξεις). Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του άσκησε σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ, η οποία ενώ έταξε «σχίσιμο» του Μνημονίου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση μισθών και συντάξεων, κλπ κατέληξε σε παλινωδίες για τις οποίες και η ίδια έχει ήδη μετανοήσει. 

 

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι δεν  μπορεί να ψηφίσει μέτρα που στερούν από τους Δήμους σε ετήσια βάση θεσμοθετημένους πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να ευνοούν  τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος των υπολοίπων πολιτών. Επίσης με το ίδιο Νομοσχέδιο τριπλασιάζεται ο φόρος του πετρελαίου κίνησης των αγροτών και δημιουργούνται νέοι κρατικοί φορείς για την ενεργειακή πολιτική, οι οποίοι πληρώνονται, με νέους φόρους, από τους πολίτες  και πάλι. Τέτοια μέτρα, λοιπόν, ο Κώστας Βλάσης δήλωσε ότι δεν μπορεί να τα ψηφίσει.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

 

Κ. Πρόεδρε

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

 

Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε για δεύτερη φορά – και σε απόσταση μόλις 8 μηνών από την πρώτη – τις τύχες του στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για τους γνωρίζοντες, έστω και όχι σε βάθος, την πολιτική μας ιστορία και την ψυχολογία των ψηφοφόρων, το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου ήταν αναμενόμενο ή βέβαιο: σπάνια ή ουδέποτε ο λαός αίρει την εμπιστοσύνη του προς μια κυβέρνηση εντός μηνών, πάντοτε ή σχεδόν πάντοτε πείθεται και παρασύρεται από υποσχέσεις και δημαγωγούς… Και είναι γεγονός ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις και του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου κυριάρχησαν – από την πλευρά των δύο συμπολιτευόμενων κομμάτων -  οι υποσχέσεις και οι παροχές προς όλους.

 

Ισχυρίζεται, βέβαια, η ήδη "Δεύτερη φορά Αριστερά" ότι τον Σεπτέμβριο δεν έταξε σχίσιμο του Μνημονίου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση μισθών και συντάξεων, τα δώρα των… Μάγων, όπως έκανε όσο ήταν στην Αντιπολίτευση, όπως έταζε στις εκλογές του Ιανουαρίου. Ότι τώρα ο λαός ήξερε για το τρίτο Μνημόνιο…   Έκπληκτοι όλοι εσείς οι συνάδελφοι των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που φέρατε και ψηφίσατε το Αριστερό σας Μνημόνιο τώρα ανακαλύπτετε  (δήθεν;) τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται, τις υποχρεώσεις και τα βάρη που συσσώρευσε η "Πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνηση, η βαρουφάκειος τακτική, η Καμένιος αλαζονεία, προπαντός όμως η επικίνδυνη άγνοια της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας πολιτικής πραγματικότητας και οι παλινωδίες ενός άτολμου και ιδεοληπτικού πρωθυπουργού … Παλινωδίες, για τις οποίες και ο ίδιος έχει τώρα, μετά την προσγείωσή του, μετανοήσει, τον βαρύ όμως λογαριασμό  για όλα αυτά καλείται να πληρώσει ο λαός.

 

Ασφαλώς έκαναν λάθη οι προηγούμενες κυβερνήσεις – έχουν ευθύνες, άλλοι μεγαλύτερες άλλοι μικρότερες. Σήμερα όμως ουδείς αμφισβητεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση – μετά από κοπιώδεις προσπάθειες, με θυσίες βέβαια των πολιτών, με πολιτικό κόστος – οδηγούσε το εθνικό σκάφος σε ήρεμα νερά, με σιγουριά, με ασφάλεια, με προβλέψιμο ελλιμενισμό. Ήρκεσαν όμως η καταδημαγώγηση των πάντων, η ακατάσχετη παροχολογία, η πατριδοκαπηλία ενίοτε, τα ταξίματα και τα… ταξίμια με νταούλια και ζουρνάδες, για να μπάσει και πάλι νερά το σκάφος. Σαν τα νερά που μπάζουν οι σαπιόβαρκες και πνίγονται δυστυχισμένοι συνάνθρωποί μας στα νερά του Αιγαίου. Πόσοι  δύστυχοι έχουν ήδη χαθεί στα κρύα νερά της Μεσογείου, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες έχουν έρθει στην Ελλάδα και ο κ. Τσίπρας, μόλις χθες, κόμπαζε μπροστά στις κάμερες για 30(!!!) μόλις μετανάστες που έφυγαν με αεροπλάνο για Λουξεμβούργο. Ακόμη και στο τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού ο πρωθυπουργός επιλέγει την «επικοινωνία» και το λαϊκισμό.  

 

Επαληθεύτηκε και πάλι ο εθνικός μας ποιητής:

Δυστυχισμένε μου λαέ,

καλέ κι αγαπημένε

Πάντοτε ευκολοπίστευτε

και πάντα προδομένε.

 

Μόλις πρόσφατα, προεκλογικά, ακούσαμε για πρώτη φορά για τα παράλληλα προγράμματα… Τα ισοδύναμα… Τα φιλολαϊκά μέτρα… Τα εύκολα λόγια τα μεγάλα… Τα ψεύτικα… Κουβέντα για την σύλληψη της φοροδιαφυγής, για την φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου…, για τα οποία, τάχα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα…

 

Εξ όσων γνωρίζω, ποτέ και κανένας πολιτικός δεν έταξε τόσα, δεν εψεύσθη τόσο ασύστολα, δεν έκανε τέτοια μεταβολή… Τέτοια, που να ντραπούν οι πιο στενοί του συνεργάτες και να αποσχιστούν… Ασχέτως με την περαιτέρω πολιτική τους τύχη.

 

Κάποιοι αποφάσισαν μάλιστα να ξαναγράψουν την Ιστορία σύμφωνα με τις προσωπικές τους πεποιθήσεις, τηλεοπτικώς…, όπως ο υπουργός Παιδείας προχθές…

 

Και μας καλεί, τώρα, μια κυβέρνηση ανερμάτιστη, με ολοφάνερη έλλειψη στρατηγικής ή, έστω, προγραμματισμού, με ομολογουμένη  απέχθεια προς τον πολιτικό δρόμο που η ίδια χάραξε και ακολουθεί(;)… μας καλεί να ψηφίσουμε και να εγκρίνουμε τις δικές της λύσεις στα δυσεπίλυτα που η ίδια προκάλεσε. 

 

Μέσα στα προαπαιτούμενα που φέρνετε σήμερα, λίγα μόνο από αυτά που μας καλείτε να ψηφίσουμε είναι:

 

• Το περίφημο άρθρο 13 που στερεί από τους Δήμους σε ετήσια βάση, θεσμοθετημένους πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, που ευνοεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των υπόλοιπων πολιτών , υποχρεώνει του Δήμους να καλύπτουν τα έξοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών τους από μειωμένο αριθμό υπόχρεων, με αποτέλεσμα την άδικη επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

• Ο τριπλασιασμός του φόρου πετρελαίου κίνησης των αγροτών, που τους οδηγεί στην εξαφάνιση.

• Η δημιουργία νέων κρατικών φορέων για ενεργειακή πολιτική και η ταυτόχρονη  αύξηση των φόρων  των πολιτών για την χρηματοδότησή τους. Αθεράπευτος ο κρατισμός σας!

 

Τι περιμένετε, να ψηφίσουμε όλα τα παραπάνω;

 

Ως νέος βουλευτής, με έγνοια μία – την σωτηρία της χώρας και το καλό του λαού μας…, αλλιώς φανταζόμουν και ήθελα τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση: με σταθερό προσανατολισμό, με ξεκάθαρη πορεία, με το συμφέρον όλων των Ελλήνων ως οδηγό, με δημοκρατική ευαισθησία. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στη βραδινή ψηφοφορία θα είστε μόνοι σας, μόνοι θα ψηφίσετε τα μέτρα που εσείς επιλέξατε να φέρετε με το αχρείαστο και δυσβάστακτο 3ο Αριστερό σας Μνημόνιο.

Σας ευχαριστώ

 

  

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.