Πολιτικη

Τατούλης: "Oι Βουλευτές απέχουν απ' τα σοβαρά θέματα" (video)

Τη συζήτηση του θέματος, που τέθηκε προ ημερησίας διάταξης, περί της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, επέλεξε ο κ. Πέτρος Τατούλης για να αναφερθεί στην σύγκρουσή του με το κόμμα της ΝΔ.

Ο σκοπός της συζήτησης αυτής, όπως επεσήμανε η εισηγήτρια, κ. Νικολάκου, ήταν η παγίωση της πολιτικής θέσεως του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε από τον κ. Τατούλη, την Κυριακή, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. Η κ. Νικολάκου τόνισε επίσης, γι' άλλη μια φορά, την ανάγκη να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στις αιρετές Περιφέρειες για να υπάρξει κάποια αναπτυξιακή διέξοδος για τη χώρα. 

 

Οι βασικές θέσεις της Περιφέρειας, συνοπτικά, είναι:

 

-Αντίθεση στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

 

-Αίτηση προς Κυβέρνηση και κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.

 

-Υπεράσπιση κεκτημένων των πολιτών της Πελοποννήσου και των εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

 

Ο κ. Πατσαρίνος, από τη μείζονα αντιπολίτευση, αμφισβήτησε την "έκτακτη φύση" του θέματος, όπως και τη χρησιμότητα που έχουν τα εκάστοτε ψηφίσματα ενός Περιφερειακού Συμβουλίου. Είπε πως η Πελοπόννησος θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κοζάνης, όπου έγινε μια συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, πριν παρθεί κάποια απόφαση. Καταφέρθηκε εναντίον όσων, όπως είπε, θέλουν να εκμεταλλευτούν την πιθανή πώληση κάποιου μέρους της ΔΕΗ, αλλά και εναντίον των παλαιότερων κυβερνήσεων. Για την τωρινή, είπε πως φαίνεται πως αντιστέκεται...Πάντως, δήλωσε πως πρέπει να απασχοληθούν σοβαρά οι φορείς με το πως θα αξιοποιηθούν σωστά τα λιγνιτωρυχεία της Μεγαλόπολης.

 

Να σημειώσουμε εδώ πως η χώρα μας έχει αναλάβει την υποχρέωση, μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και των αντιστοίχων νόμων που έχει αυτή θεσπίσει, να εγκαταλείψει σύντομα τον λιγνίτη, λόγω, φυσικά, της επιβάρυνσης στο περιβάλλον.

 

Όλοι οι επικεφαλής, ουσιαστικά, αντιτάχθηκαν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την "παραχώρηση της ηλεκτρικής ενέργειας στις δυνάμεις της αγοράς". Ωστόσο, οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και Ανταρσύας αμφισβήτησαν την κρατική, και σήμερα, υπόσταση της ΔΕΗ...

 

 

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Συμβούλου, κ. Κατσίρη, απ' τη "Νέα Πελοπόννησο", ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως μέσα σε δυο χρόνια η ΔΕΗ έχασε 1,1 δισεκατομμύριο απ' την χρηματιστηριακή της αξία!

 

 

Φυσικά, την "τελευταία λέξη" την είχε ο κ. Τατούλης. 

Καταρχάς,  δήλωσε πως είναι μες τις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής να καλέσει τους αρμόδιους Υπουργούς, για μια "καθαρή" συζήτηση. Χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμο το θέμα, λόγω και της σημασίας που έχει η ΔΕΗ για τη χώρα. Στιγμάτισε την απουσία των βουλευτών της Πελοποννήσου απ' αυτά τα θέματα, ενώ ταυτόχρονα τους χαρακτήρισε "εύκολους" στις καταγγελίες για τους άλλους, ικανούς μόνο να καταθέτουν "νεκρές" ερωτήσεις για να δείχνουν ότι υπάρχουν και, εν γένει, κάλεσε αυτούς αλλά και τα κόμματά τους να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους...

 

Επιπρόσθετα, υπερθεμάτισε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, λέγοντας πως σε άλλη περίπτωση η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα θα εξελιχθεί σε "ζούγκλα", αμφισβητώντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί "αιφνιδιασμού"...

 

Τέλος, είπε πως η κυβέρνηση κάνει λάθος αν νομίζει πως μπορεί ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που έχουν τεθεί απ' τους δανειστές μας.

 

 

 

 

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.