Πολιτικη

Όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ Β. Κυνουρίας

Για την 18η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας.

 

Κατά τη 18η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στις 07/12/2017 οι σύμβουλοι της παράταξής έθεσαν τις εξής ερωτήσεις:

1) Σχετικά με τις παραβιάσεις που έχουν γίνει στις όχθες του ποταμού Tάνου και τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές. Προτάθηκε να γίνει η οριοθέτησή του.

2) Για τα προβλήματα που προκύπτουν στην οδό Βασιλείου Δουζένη στο Παράλιο Άστρος που σε κάθε νεροποντή ο δρόμος γίνεται απροσπέλαστος λόγω των κακοτεχνιών και των εργασιών που ποτέ δεν έγιναν από την Δημοτική Αρχή. 

3) Για το τι γίνεται με τα δύο έργα, πυροπροστασίας και διαμόρφωσης εισόδου που αφορούν στο κλειστό γυμναστήριο του Άστρους και είχαμε προγραμματίσει να τα εντάξουμε σε προγράμματα χρηματοδότησης.

4) Σχετικά με την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άστρους το οποίο παραμένει κλειστό από το 2008. Σε όλες τις προηγούμενες ερωτήσεις μας ο Δήμαρχος ισχυριζόταν πως το μουσείο παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επαναλειτουργία του. Μόλις τώρα αποκάλυψε την αλήθεια ότι προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Μουσείο απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας «απαραίτητο στοιχείο για να εκδοθεί η άδεια της επαναλειτουργίας» την οποία τώρα εκπονεί ο Δήμος και αυτό δε συνάδει με τους προηγούμενους ισχυρισμούς του. Πώς να χαρακτηρίσουμε μια τόση μεγάλη καθυστέρηση στις απαιτούμενες ενέργειες για ένα τόσο σημαντικό-ιστορικό για την περιοχής χώρο;(Δες εδώ).

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα "Υπηρεσία διαχείρισης (κομποστοποίησης – διαλογής ΑΣΑ) Δήμου Βόρειας Κυνουρίας – Διακοπή σύμβασης για το τμήμα της προμήθειας".

Ο Δήμαρχος με την εισήγησή του δικαίωσε την παράταξή μας και αποκάλυψε τα ψέματα, την κοροϊδία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής καθώς εισηγήθηκε τη διάλυση της σύμβασης με τον ανάδοχο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο τμήμα της κατασκευής των εγκαταστάσεων.

Η παράταξή μας εδώ και πολύ καιρό είχε εκφράσει τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο ο Δήμος νομιμοποιείται και προτίθεται να αδειοδοτήσει τις κατασκευές. Ο Δήμαρχος τόσο καιρό ψευδώς μας διαβεβαίωνε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και μας ενημέρωνε πως οι άδειες θα εκδοθούν. Τώρα με την εισήγησή του αποκάλυψε την ανικανότητα και την αποτυχία της Δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον ανάδοχο. Ελπίζουμε στο τέλος να μην υπάρξουν συνέπειες στο Δήμο από την διάλυση της σύμβασης.

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.