Πολιτικη

Παυλής: "Στα χαρτιά πρωτεύουσα της Πελοποννήσου η Τρίπολη"

Σμυρνιώτης: Ότι και να λέει ο κ. Παυλής, η Τρίπολη θα παραμείνει κέντρο της Πελοποννήσου

 

Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης και της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών , βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης προκειμένου να παρουσιάσουν πρόταση περί δημιουργίας  "Μουσείου του Αγώνα και Θεματικού Πάρκου" για το 1821 στην Τρίπολη

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ.  Μπουντρούκας, είπε μεταξύ άλλων, τα εξής: "Η πόλη δεν έχει αξιοθέατα, θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα. Η δημιουργία ενός Μουσείου Αγώνα αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και αποτελεί πόλο έλξης. Έχουμε θέσει το θέμα και στον πρώην και τον νυν Δήμαρχο. Όλοι είδαν το θέμα θετικά, ωστόσο δεν έχουμε προχωρήσει και το 2021 έρχεται. Θεωρούμε πως πρέπει να ενώσουμε όλοι δυνάμεις για να υλοποιηθεί το έργο. "

 

Κατόπιν αυτών, ο Πρόεδρος του ΕμποροΒιομηχανικού Επιμελητηρίου ανέγνωσε σχετικό ψήφισμα που ενέκρινε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

 

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, 

 

Ωστόσο, ο κ. Παυλής, αφού έκανε μια γενικότερη αναφορά στις χρόνιες παθογένειες του νεοελληνικού κράτους, της πολιτικής και της ίδιας της κοινωνίας, ανέφερε πως προηγούμενες δημοτικές αρχές της Τρίπολης λειτούργησαν αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο ενώ η σημερινή δημοτική αρχή αιτήθηκε χώρο στο στρατόπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", προκειμένου να δημιουργηθεί Διοικητήριο και να "απεγκλωβιστεί" η ίδια η πόλη.

 

Δήλωσε υποστηρικτικός απέναντι στην πρόταση του Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας πως για να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να δοθεί λύση και στη στέγαση των υπηρεσιών που βρίσκονται εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης αντέδρασε, λέγοντας πως δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην απαξίωση των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Στο σημείο αυτό σημειώθηκε ένταση, λόγω διαφωνίας-γι' άλλη μια φορά- επί του κανονισμού των Συμβουλίων. Ο κ. Σμυρνιώτης, συνέχισε, αναφέροντας πως, επί της δικής του Δημαρχίας, είχαν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες για να πραγματωθεί το Μουσείο του Αγώνα.

 

Ο κ. Τζιούμης, από την πλευρά του, τόνισε πως χρειάζονται έργα και όχι λόγια ή γενικόλογες τοποθετήσεις, όπως αυτή του κ. Παυλή. Μάλιστα, ανέφερε πως η παράταξή του είχε καταθέσει ανάλογη πρόταση, πριν από 2 χρόνια, την οποία και υπενθύμισε στους Συμβούλους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.