Πολιτικη

"Απολογισμός του (μη) - έργου του κ. Παυλή"

"Αφού ο κ. Δήμαρχος δεν κάνει απολογισμό για το έργο  του στους πολίτες, όπως οφείλει, θα κάνουμε εμείς..."

Σε όλους τους τομείς του δημοτικού έργου, είναι φανερή η παντελής έλλειψη στοιχειωδών δράσεων αυτά τα 4 1/2 χρόνια της δημαρχίας Παυλή. Παρόλο που κατά καιρούς ακούσαμε διάφορες μεγαλοστομίες, εκ μέρους του. το αποτέλεσμα, δυστυχώς για τους πολίτες, είναι μηδενικό. 

Αναφέρουμε παραδείγματα: 

- Όλοι οι δρόμοι της πόλης και των χωριών, ακόμη κι οι κεντρικότεροι πχ Δαρειώτου, Ναυπλίου κλπ, είναι γεμάτοι λακκούβες. Οι πινακίδες είναι καλυμμένες με αυτοκόλλητα, βρώμικες , δυσανάγνωστες. 

- Ελεγχόμενη  στάθμευση δεν λειτουργεί, ούτε καν οι κάρτες, παρότι πήραν απόφαση για ηλεκτρονικά συστήματα με κινητά τηλέφωνα κλπ. Δύο φορές μάλιστα έβαψαν τις γραμμές για την στάθμευση στους δρόμους χωρίς ποτέ να εφαρμοσθεί. 

- Δεν κατόρθωσαν, τόσα χρόνια, να εφαρμόσουν μια κανονιστική για τα καταστήματα στην Πετρινού, στην Άρεως κλπ όπου επικρατεί αλαλούμ. Αλλαγές  ψήφισαν για την Πετρινού, μεταφορές δέντρων κ.λ.π, χωρίς να εφαρμοσθεί τίποτα. 

- Διαχείριση απορριμμάτων το απόλυτο φιάσκο! Αφού προεκλογικά,  είχε την λύση στο τσεπάκι και αφού παρέλασαν από εδώ Σουηδοί, Ρώσοι και άλλοι περίεργοι  επειχηρηματίες με μαγικές λύσεις το αποτέλεσμα  ήταν το έγκλημα του Αγίου Βλάσση, που μολύνει όλη την περιοχή και κοστίζει  πολλά χρήματα στο Δήμο. 

- Υπόγεια  Parking στην κάτω αγορά και πίσω από το δικαστήριο, τα οποία θα έφτιαχναν επενδυτές χωρίς ο Δήμος να ξοδέψει ευρώ. Το μόνο που είδαμε ήταν η γελοιότητα των δοκιμαστικών γεωτρήσεων στην κάτω αγορά. 

- Νέο δημαρχείο στην Αγροτική τράπεζα, το οποίο και αυτό θα γινόταν σε λίγους μήνες .Ευτυχώς δεν έφτιαξε ούτε τη μακέτα , που θα πληρώναμε κιόλας. 

- Αδέσποτα άλλη μια τραγωδία. Η πόλη και τα χωριά γεμάτη αγέλες, με καθημερινές επιθέσεις σε συμπολίτες μας, από την άλλη ο Δήμος ξοδεύει τεράστια ποσά χωρίς αποτέλεσμα, συν το σκάνδαλο με το ενδιαίτημα που πληρώνουμε 1500 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια χωρίς να έχει μπει ούτε πρόκα!  

- ΚΕΔΗΤ ; τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Ο δήμαρχος κάνει ό,τι μπορεί για να μην διερευνηθεί ποιος έφαγε τα λεφτά. Τρεις φορές έχουμε ομόφωνα ψηφίσει στο δημ. συμβούλιο να μπουν ορκωτοί λογιστές για τον έλεγχο και ακόμα ο δήμαρχος δεν τους έχει βάλει. Αυτό, εκτός των άλλων, δημιουργεί δυσλειτουργία στην ΚΕΔΗΤ με αποτέλεσμα τεράστια χρέη στο ΙΚΑ και σε προμηθευτές, απλήρωτους εργαζομένους, ουσιαστικά δεν λειτουργεί σωστά το πρόγραμμα ‘’βοήθεια στο σπίτι ‘’και οι παιδικοί σταθμοί. Παιδικοί σταθμοί με ελλείψεις σε πετρέλαιο , σε τρόφιμα για τα παιδιά κλπ. 

- Κατάργηση των κοινωνικών δομών του δήμου. Δεν λειτουργεί ούτε κοινωνικό ιατρείο, ούτε κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο υπολειτουργεί.

- Τα χωριά μας έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, χωρίς ούτε τις στοιχειώδεις παρεμβάσεις σε υποδομές δρόμους, πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, αγροτική οδοποιία κλπ. Να μην σχολιάσω βέβαια τις εξαγγελίες του δημάρχου για κτηνιατρείο στο Λεβίδι και γραφείο αγροτικής παραγωγής στην Τεγέα  που δεν τα είδε ποτέ κανείς. 

- Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης: ερασιτεχνισμοί που κόστισαν πάνω από 300.000 ευρώ, χωρίς καμία τύχη βέβαια και χωρίς να έχει  μείνει οποιαδήποτε παρακαταθήκη στο Δήμο μας. 

- Εξαγγελίες κατά καιρούς για μουσεία χωρίς να έχει γίνει ούτε η στοιχειώδης έστω προετοιμασία, τουλάχιστον για το Μουσείο του Αγώνα, ούτε καν μία προμελέτη. Και ταυτόχρονα  δηλώνει ο δήμαρχος ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τον εορτασμό του 2021, χωρίς και εδώ να έχει ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση να ξεκινήσει έστω κάτι. 

- Πολιτιστικές εκδηλώσεις για το Πάσχα, το Καλοκαίρι, την Άλωση και τα Χριστούγεννα, πανάκριβες χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό και στόχευση. Αυτό έχει οδηγήσει στην απαξίωση, τουλάχιστον το Πάσχα της Τρίπολης, (πολύ λιγότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με παλιότερα ),και το Πολιτιστικό Καλοκαίρι. 

- Τα σχολεία μας, χωρίς καμία παρέμβαση αυτά τα χρόνια, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους με τεράστια προβλήματα, τα οποία  κατά καιρούς έχουμε αναδείξει στο ΔΣ. Δυστυχώς δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Αυτά και άλλα πολλά, που δεν μπορούν να αναφερθούν σε ένα δελτίο τύπου, , είναι που δεν έχει κάνει ο κ. Παυλής,  οδηγώντας τον Δήμο μας σε σοβαρή οπισθοδρόμηση, αυτά τα 4 1/2 χρόνια.

Βέβαια η δικαιολογία που χρησιμοποιεί ότι δεν υπήρχαν χρήματα, ότι υπάρχει γραφειοκρατία,  είναι σαθρή ,γιατί βλέπουμε άλλους δήμους γύρω μας, ακόμη και μικρούς όπως η Βόρεια Κυνουρία, να απογειώνονται. 

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι, έχει  απύθμενο θράσος ο κ.  Παυλής, για να δηλώνει ότι θα κάνει έργα εκατομμυρίων  ευρώ, το τελευταίο εξάμηνο της θητείας του, όταν για 4 1/2 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα. 

Κ. Παυλή, δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε τους πολίτες. 

Οι πολίτες έχουν κατανοήσει πλήρως ότι η θητεία σας ήταν μία χαμένη πενταετία για το δήμο μας. 

 

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.