Πολιτικη

"Aμφιλεγόμενη" δημοσκόπηση για Τρίπολη και Πελοπόννησο

Δημοσιοποιήθηκαν χθες, 11 Δεκεμβρίου 2018, τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Super TV που εδρεύει στην Κορινθία

 

Να σημειώσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης και υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Νίκος Τσιαμούλος, προέβη σε δημόσια καταγγελία που αφορούσε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, αναφέροντας κατηγορίες όπως "προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης", "απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος" και "στήσιμο αποτελεσμάτων της έρευνας".

 

Όσον αφορά την ίδια τη δημοσκόπηση, θα πρέπει να πούμε πως οι συμμετέχοντες σε αυτήν ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Αρκαδίας και, υπό αυτήν τη συνθήκη, δεν κάνει και τόσο μεγάλη εντύπωση ο.."περίπατος" του Περιφερειάρχη, κ. Τατούλη, ο οποίος εμφανίζεται να προηγείται του κ. Νίκα κατά 30 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, πολύ καλό και το ποσοστό του κ. Μπουντρούκα, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως στην έρευνα μετράται και το ποσοστό του κ. Δέδε-παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά του.

 

Στο Δήμο Τρίπολης, μεγάλο "ντέρμπι" δείχνει η δημοσκόπηση μεταξύ των κ. Σμυρνιώτη και Τζιούμη, ενώ ο νυν Δήμαρχος, κ. Παυλής, δεν εμφανίζεται να περνάει στο δεύτερο γύρο. Ωστόσο, κι εδώ, υπάρχουν "αστερίσκοι" καθώς αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Βόσνου, γεγονός που, οπωσδήποτε, θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι τηλεφωνικές ή διαδικτυακές δημοσκοπήσεις δεν θεωρούνται, επιστημονικά, ως οι πλέον "αξιόπιστες", αλλά είναι οι πιο συνηθισμένες, καθώς το κόστος τους είναι μικρότερο από μια αντίστοιχη διαδικασία με κάλπη ή προσωπική συνέντευξη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.