Πολιτικη

Δεκτή η τροπολογία του Παπαηλιού για τη "Μαυράκειο Σχολή"

Έγινε δεκτή και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, τροπολογία του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Γιώργου Παπαηλιού στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης της "Μαυρακείου" Σχολής στο Ελληνικό. 

Τη "Μαυράκειο Σχολή" αποτελούν το κτίριο, ο περιβάλλων χώρος και ο εξοπλισμός του εδρεύοντος στις ΗΠΑ Μαυρακείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, που βρίσκονται στο Ελληνικό. Οι εγκαταστάσεις της "Μαυράκειου Σχολής" παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών του Ελληνικού.

Σ΄ αυτές λειτούργησαν κατά σειράν μέση τεχνική σχολή, Τεχνικό Λύκειο και η Σχολή Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, η οποία είχε αναλάβει και τη συντήρησή της. Με απόφαση της ΔΕΗ διεκόπη η λειτουργία της Σχολής.

Έτσι, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, προτάθηκε, με κατατεθείσα τροπολογία, να χορηγηθεί η δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας, να παραχωρεί τη χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας ή άλλων Υπουργείων, για την άσκηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Μ΄ αυτό τον τρόπο, θα αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις πρόσφορες για την εκπλήρωση εκπαιδευτικών σκοπών, και επιπλέον προς όφελος του Ελληνικού και της ευρύτερης περιοχής.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.