Πολιτικη

"Είναι δύσκολο, αλλά η Ευρώπη πρέπει ν' αλλάξει"

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, Δευτέρα 6 Μαΐου 2019.

 

Τέσσερις υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με προεξάρχοντα ανάμεσά τους τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, βρέθηκαν στην Τρίπολη το απόγευμα της Δευτέρας, 6ης Μαΐου 2019, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκδήλωση σχετική με τις Ευρωεκλογές.

 

Εκτός του κ. Παπαδημούλη, παρόντες ήταν οι κυρίες Χρηστίδου και Παπαδημητρίου- Τσάτσου, καθώς και ο κ. Πλουμπίδης. Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν το διακύβευμα των φετινών Ευρωεκλογών και η ανάγκη συμμετοχής των πολιτών σ΄ αυτές.

 

Επάνω σε αυτό ακριβώς το θεματικό άξονα, κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των υποψηφίων Ευρωβουλευτών στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σε τοπικά ΜΜΕ, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης. 

 

Ο κ. Παπαδημούλης εστίασε στην ανάγκη "αλλαγής πλεύσης" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, κατά την άποψή του, βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας "δεξιάς γερμανοκρατίας", με την τελευταία αυτή να εκπροσωπείται στις επερχόμενες εκλογές από τον κ. Βέμπερ, υποψήφιο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου και υποστηριζόμενο, μεταξύ άλλων, από τη Ν.Δ. 

 

Σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο είναι "ρεαλιστική" μια αλλαγή στην πορεία της Ευρώπης, δεδομένων των προβλημάτων στη δομή της και το έλλειμμα δημοκρατίας που, κατά πολλούς, την διέπει, ο κ. Παπαδημούλης ήταν κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας πως είτε η Ευρώπη θ' αλλάξει είτε θα εξαφανιστεί, δηλώνοντας, περαιτέρω, πως πάντα μια αλλαγή είναι δύσκολη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει η προσπάθεια περί αυτής-ειδικά από το χώρο της Αριστεράς.

 

Μάλιστα, σημείωσε, χαρακτηριστικά πως "δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε πλανήτη, ήπειρο ή χώρα", θέλοντας να δώσει έμφαση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής- που όλο και περισσότεροι πολιτικοί του λεγόμενου "προοδευτικού" χώρου προβάλλουν ως το πιο σημαντικό, σύγχρονο πρόβλημα-, αλλά και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν σε Ε.Ε. και Ελλάδα. 

 

Όσον αφορά την "εσωτερική πολιτική σκηνή", ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως, μετά την 26η Μαΐου, αυτός που θα έχει πρόβλημα θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς, γι' άλλη μια φορά, θα επιβεβαιωθεί πως η Ν.Δ κερδίζει στις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.

 

Οι τρεις άλλοι υποψήφιοι, σε σύντομη τοποθέτησή τους, τόνισαν πως η συμμετοχή τους στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει, κυρίως, την έννοια της "συστράτευσης" σ' έναν εκλογικό αγώνα με υψηλό διακύβευμα για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.