Πολιτικη

"Μήλον της Έριδος" ο "Κλεισθένης" στο Περιφερειακό... (photos)

Συζήτηση για τις "πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με τον Κλεισθένη" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων Περιφερειακών Συμβούλων με "θεσμικό ρόλο", σχετικά με την εκπεφρασμένη πρόθεση του Υπουργείου των Εσωτερικών να επιφέρει "βελτιώσεις" στην "Κλεισθενική" μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοιδιοίκηση:

- Πρόεδρος  Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ( κ. Ηλίας Στρατηγάκος- ο οποίος κατέβηκε από τη θέση του προκειμένου να τοποθετηθεί):

"Οι θέσεις του Υπουργού Εσωτερικών βάλλουν κατά της ανεξαρτησίας της Αυτοδιοίκησης. Είναι πρωτόγνωρο, μετά από πρόσφατη ψηφοφορία, να επιχειρείται, με πρόσχημα την "κυβερνησιμότητα", τέτοια "επίθεση" κατά της Δημοκρατίας μας. Η Δημοκρατία περιορίζεται, εφόσον περιέρχονται αυξημένες αρμοδιότητες σε πρόσωπα και αφαιρούνται από συλλογικά όργανα. Κατάφωρη αντιδημοκρατική ενέργεια του κ. Θεοδωρικάκου. Εγώ ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι, αλλά ο νόμος που έφερε η πρώην Κυβέρνηση είναι πρωτοποριακός και μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε με συνεργασίες. Όχι με "Ολιγαρχία"."

- Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου (κ. Νικολάκου- εισηγήτρια επί του θέματος για λογαριασμό της "Νέας Πελοποννήσου").

Η κ. Νικολάκου, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στις μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- αναφερόμενη στην περίοδο του Ελευθερίου Βενιζέλου και φυσικά στον "Καποδίστρια" και τον "Καλλικράτη"-, ανέφερε πως "οι πολίτες ψήφισαν σύμφωνα με τον "Κλεισθένη" και η πρόθεση της σημερινής Κυβέρνησης είναι να καταργήσει, εν μέρει, το νόμο, προκειμένου να "χρησιμοποιήσει" τους Περιφερειάρχες- όντες "ενισχυμένους" από την άποψη των αρμοδιοτήτων- ως "μακρύ χέρι" της ίδιας της Κυβέρνησης."

Μάλιστα, η κ. Νικολάκου δήλωσε πως "η "κυβερνησιμότητα" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως χρησιμοποιείται προσχηματικά από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αποτελεί "καθαρή οπισθοδρόμηση" και "πραξικοπηματική πρακτική"." Τέλος, η κ. Νικολάκου κατηγόρησε την σημερινή Κυβέρνηση για "άγνοια του νόμου", "πολιτική θρασύτητα" και "νοθεία της λαϊκής ετυμηγορίας".

Στο ίδιο, περίπου, μήκος κύματος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις κι άλλων εκπροσώπων Περιφερειακών παρατάξεων.

Τέλος, να σημειώσουμε, πως η εν λόγω συζήτηση "προκλήθηκε" μετά από πρόταση του απερχόμενου Περιφερειάρχη, κ. Τατούλη, ο οποίος έχει, πλειστάκις, ταχθεί υπέρ της απλής αναλογικής και της ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.- μεταξύ άλλων και με πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.