Πολιτικη

Τατούλης και Μπουντρούκας για τους μετανάστες στην Κόρινθο

Η παράταξη του κ. Τατούλη έθεσε ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σχετικά με τη μεταφορά μεταναστών στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως δεν πρέπει να μεταφερθεί κανένας μετανάστης στην Κόρινθο, τόνισε πως φοβάται αύξηση των μεταναστευτικών ροών λόγω της εξέλιξης του πολέμου στη Συρία αλλά και τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη (σ.σ. γεγονός που συνέβη την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019) και κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσει να κάνει το "δεξί χέρι" της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την τελευταία πως έκανε "ολέθριο λάθος" καταργώντας- ως αυτόνομο- το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ουσιαστικά, τέλος, ζήτησε να υπάρξει τοποθέτηση από τις τοπικές κοινωνίες και υιοθέτηση των θέσεών τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο, εάν κι εφόσον υπερψηφιστεί, φυσικά, κάτι τέτοιο

 

O κ. Δέδες, επικεφαλή της παράταξης "Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο που υποστηρίχθηκε στις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά, συμφώνησε με τον κ. Τατούλη, κατηγορώντας την Κυβέρνηση πως διαχειρίζεται "εν κρυπτώ" το πρόβλημα, μετερχόμενη τακτικές "αιφνιδιασμού". Eπιβεβαιώνοντας τον κ. Τατούλη, χαρακτήρισε "πρόχειρη" και, ουσιαστικά, απαράδεκτη τη διαδικασία, αφού, συν τοις άλλοις, πολλοί μετανάστες, μετά τη μεταφορά τους σε στρατόπεδο της Κορίνθου, εγκατέλειψαν την περιοχή.

 

Ο κ. Μπουντρούκας, επικεφαλής της "Πελοποννησιακής Συμμαχίας" που στηρίχθηκε από το ΚΙΝ.ΑΛ., συμφώνησε και αυτός πως πρέπει να τοποθετηθούν επί του προβλήματος οι τοπικές κοινωνίες, ήτοι τα Δημοτικά Συμβούλια.

 

Ο κ. Γόντικας, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αναφέρθηκε, εν γένει, στο "μεταναστευτικό", κατηγορώντας τις Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. πως συμμετέχουν σ' ένα συγκεκριμένο "ιμπεριαλιστικό σχέδιο" μεγάλων δυνάμεων και οργανισμών διεθνούς εμβελείας. Τέλος, κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και την προηγούμενη, πως λειτουργούν ως "πιστοί εφαρμοστές" της παραπάνω πολιτικής. 

 

Ο κ. Πετράκος, της "Λαϊκής Ενότητας", καταφέρθηκε και αυτός κατά των πρακτικών που ακολούθησαν, ως προς το "μεταναστευτικό", η νυν και η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά και οι αντίστοιχες Περιφερειακές Αρχές.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.