Πολιτικη

Νίκας: Δεν είναι "δικά μας" τα έργα!

Συνεχίζεται απρόσκοπτα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Τετάρτης 16ης Οκτωβρίου 2019.

Σε τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε πως πρέπει να σταματήσει ο διαγκωνισμός μεταξύ παρατάξεων και προσώπων, για το ποιος υλοποιεί έργα. Όπως επεσήμανε, τα τελευταία αυτά γίνονται με χρήματα του Ελληνικού λαού και όχι από την προσωπική περιουσία πολιτικών προσώπων.

Τόνισε δε πως, ουσιαστικά, οι σχετικές αναφορές, ακόμα και στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχουν σαφείς σκοπιμότητες που δεν συνάδουν ούτε με την πραγματικότητα ούτε με το επίπεδο του διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως οι όποιες διαφοροποιήσεις μεταξύ των παρατάξεων αφορούν τις προτεραιότητες και τις διαδικασίες και όχι το σε ποιον "ανήκουν" τα έργα. 

Η παρούσα τοποθέτηση αποτελεί, κατ' ουσίαν, "απάντηση" σε αιτιάσεις της παράταξης του πρώην Περιφερειάρχη σχετικά με την "πατρότητα" έργων στην Πελοπόννησο.

Σε γενικές γραμμές, η συνεδρίαση κυλά χωρίς προβλήματα και διακοπές, καθώς, κατά κύριο λόγο, αφορά ορισμούς μελών του Συμβουλίου σ' επιτροπές εξειδικευμένου χαρακτήρα, ενώ διεξήχθη και "μυστική ψηφοφορία" προκειμένου να εκλεγούν τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις συνεδριάσεις της Ενώσεως Περιφερειών της Ελλάδας. Η ψηφοφορία "'έδωσε" τρεις θέσεις στην παράταξη του κ. Νίκα, τρεις στην παράταξη του κ. Τατούλη και δυο στην αντίστοιχη του κ. Δέδε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.