Πολιτικη

Δήμος Τρίπολης: Η απουσία 3 παρατάξεων ματαίωσε το συμβούλιο!

Έλλειψη απαρτίας οδήγησε στη ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019.

Eιδικότερα, ουσιαστικά, η απουσία των παρατάξεων του κ. Σμυρνιώτη, του κ. Παυλή και του κ. Τσιαμούλου "καταδίκασε" σ' έλλειψη απαρτίας το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε διαφανεί ότι είναι πιθανό να συμβεί ήδη από την Παρασκευή και μετά από το αίτημα του κ. Σμυρνιώτη να μην συζητηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2020.

Οι τρεις παρατάξεις εξέδωσαν και ανακοίνωση με την οποία εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση. Μεταξύ άλλων, ζητούν να μην είναι θέμα η συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2020, μέχρι να κατατεθεί από τις 3 παρατάξεις "εναλλακτική πρόταση". Αυτό αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμβεί αύριο, Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019.

 

Η επιστολή που συνυπογράφουν οι κ. Σμυρνιώτης, Τσιαμούλος και Παυλής:

"ΠΡΟΣ:  Την κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Σας γνωρίζουμε ότι αναγκαζόμαστε να μην προσέλθουμε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων περιλαμβάνεται και η Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020 για τους παρακάτω λόγους:

1. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε δημόσια δέσμευση από την παράταξη του κ. Δημάρχου για συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων πριν την κατάθεση του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος αυτό δεν έγινε.

2. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε με το υπ’ αριθ. 36344/22.11.2019 έγγραφό μας  στοιχεία από την Τεχνική Υπηρεσία για να συντάξουμε εναλλακτική πρόταση Τεχνικού Προγράμματος  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 1 του Ν.4623/2019.

3. Με έκπληξη λάβαμε στις 04.12.2019 πρόσκληση για το σημερινό συμβούλιο που συμπεριλαμβάνει ως θέμα και την Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020 που αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή στις 27.11.2019(!).

4. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε στις 06.12.2019 – μετά την  κατάρτιση και έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή και την αποστολή της πρόσκλησης για το σημερινό συμβούλιο   του Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος - με διαδικασία που πέραν του ότι έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 που προβλέπουν τη συγκρότηση και τις αρμοδιότητές της αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή ως διακοσμητικό όργανο.

5. Τα στοιχεία που ζητήσαμε από την Τεχνική Υπηρεσία με το υπ’ αριθ. 36344/22.11.2019 έγγραφό μας μας εδόθησαν στις 06.12.2019, μετά την αποστολή της πρόσκλησης για το σημερινό συμβούλιο, γεγονός που αποτελεί εμπαιγμό για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν των ανωτέρω καθώς επίσης και για το γεγονός ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε διαδικασία υπερψήφισης ενός Τεχνικού Προγράμματος που συντάχθηκε κατά τρόπο πρόχειρο και χωρίς τον απαιτούμενο διάλογο με τους θεσμικούς φορείς όπως οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου μας, σας καλούμε να μη ξαναφέρετε το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο πριν σας καταθέσουμε εναλλακτική πρόταση.

Αυτή την εναλλακτική πρόταση – παρά το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκαν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής οι προβλεπόμενες στο άρθρο 208 του Ν. 3463/2006 χρονικές δεσμεύσεις για την σύνταξη και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2020 - δεσμευόμαστε να την έχετε σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε απρόσκοπτα να προχωρήσουμε και στη σύνταξη και ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2020.

Για τις Δημοτικές Παρατάξεις

ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ  -  Σμυρνιώτης Ιωάννης

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ  - Παυλής Δημήτριος

ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ  - Τσιαμούλος Νικόλαος"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.