Εκλογες 2019

Δημόσιος, ανοιχτός διάλογος Βόσνου για τα αδέσποτα (photos)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος, επικεφαλής της παράταξης "Για την Τρίπολη" κάλεσε τον κόσμο σε δημόσιο και ανοιχτό διάλογο, την Κυριακή (12/5), στο Μεγάλο Καφενείο με θέμα "Τα αδέσποτα του Δήμου".

Το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο της Τρίπολης, είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ο κ. Βόσνος αποφάσισε να συζητήσει γι’ αυτό το θέμα και να ακούσει και την πλευρά των πολιτών. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκε η καλύτερη και αποτελεσματικότερη  διαχείριση των ζώων.

Ο κ. Βόσνος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως "Πιστεύουμε στην άμεση επαφή στον δημόσιο διάλογο που λίγοι τολμούν να κάνουν. Θέλουμε να κάνουμε ένα πείραμα και να ανοίξουμε μια επικοινωνία όπου σε αυτή την πόλη δε συμβαίνει συχνά. Προτιμήσαμε να μην κάνουμε εγκαίνια εκλογικού κέντρου αλλά να κάνουνε διάλογο".

Ο υποψήφιος Δήμαρχος είχε καλέσει και εκπροσώπους της φιλοζωικής, όμως, όπως δήλωσε ο ίδιος, τον ενημέρωσαν πως επειδή είναι προεκλογική περίοδος δεν είναι καλή στιγμή να να μιλήσουν γι' αυτό το θέμα. "Τι νόημα έχει να γίνει μετά τις εκλογές;", τόνισε ο κ. Βόσνος και συμπλήρωσε πως "Δεν είναι τυχαίο πως η κατάντια της πόλης είναι τέτοια, εξαιτίας και της έλλειψης διαλόγου". 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Βόσνου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: 

"Τους αφήνουμε να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Κακώς είναι το πρώτο πρόβλημα στην πόλη μας, θα έπρεπε να συζητάμε αλλά πράγματα που θα ήταν πιο σημαντικά. Αυτό δεν είναι προς τιμήν την πόλης μας. Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο. 

Το πρόβλημα είμαι διπλό. Η Τρίπολη είναι μια πόλη όπου οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια, από την άλλη είναι τα αδέσποτα ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί από την κοινωνία. Δε μπορούμε να έχουμε τα αδέσποτα στην πλατεία Πετρινού. Προφανώς δεν πρέπει να μείνουν στο κέντρο της πόλης, αλλού θα πρέπει να βρίσκονται ώστε να ζουν κι αυτά καλύτερα. 

Καταγγέλλουμε οποίους συνέβαλαν στη θανάτωση των ζώων με φόλες το τελευταίο διάστημα δεν είναι λύση αυτή".

 

Μερικές προτάσεις από την παράταξη: 

-Να υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα στείρωσης και τσιπαρίσματος

-Δημιουργία σύγχρονου κέντρου για τα αδέσποτα, δημόσιος χώρος, πολλαπλών και σύγχρονων χρήσεων

-Εθελοντική εργασία για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.