Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

winamp wmp real qt

Ο Κολοκοτρώνης με τη ματιά Αρκάδων ζωγράφων

Με την πρωτοβουλία της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής έξι διακεκριμένοι Αρκάδες ζωγράφοι δέχτηκαν να φιλοτεχνήσουν την μορφή του Αρκάδα στρατηλάτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

 

 

Ακολουθώντας ο καθένας την προσωπική του τεχνοτροπία, θα δημιουργήσουν τα πορτραίτα τους για να δοθούν ως δώρο και να τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Τρίπολης.

 

Οι ζωγράφοι είναι οι: Αγγελος Αντωνόπουλος, Απόστολος Γιαγιάννος (2 πίνακες), Κωνσταντίνα Παπαδημητροπούλου, ΜαριλύΞαγά,  Γεώργιος Ρόρρης και Νίκος Τσαρουχάς.

 

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και ώρα 7.30 μ.μ. , ενώπιον των Αρχών της Πόλης,  ο πρόεδρος της Ενωσης Τριπολιτών κ. Φώτης Τούντας θα παραδώσει στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή τους 7  πίνακες – πορτραίτα.

 

Η παρουσίαση των ζωγράφων και των πινάκων  τους  θα γίνει από τον Ιστορικό Τέχνης  κ. Νίκο Γρηγοράκη.

 

Η 23η Σεπτεμβρίου είναι η επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς  από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και η προσφορά των πορτρέτων του από τους σημαντικούς Αρκάδες καλλιτέχνες έγινε με το σκεπτικό να τιμηθεί η πιο θρυλική Αρκαδική μορφή της νεώτερης ιστορίας μας.

 

Η συλλογική αυτή δουλειά των 7 πορτρέτων από τους 6 ζωγράφους  έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον δεδομένου ότι οι πίνακες που έχουν φιλοτεχνηθεί μέχρι σήμερα για τον Κολοκοτρώνη, από τις γραπτές περιγραφές των ιστορικών της εποχής του, είναι μετρημένες.

 

Η εκδήλωση θα  κλείσει με δημώδη τραγούδια από τη μεγάλη χορωδία "ΤΡΙΠΟΛΗ".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.