Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού, 1833 - 1949" στην Τρίπολη (videos, photos)

Σήμερα, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, παρουσιάστηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρίπολης, το βιβλίο του Δρ. Ιωάννη Παπαφλωράτου με θέμα "Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού, 1833 - 1949".

Ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος είναι Νομικός Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών.

O συγγραφέας δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στον τόπο καταγωγής μου. Είναι η 8η παρουσίαση που κάνουμε του δίτομου έργου για την ιστορία του ελληνικού στρατού, που είναι αποτέλεσμα 10ετης έρευνας στα στρατιωτικά αρχεία.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει όλη τη δράση των αξιωματικών και των οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων από το 1833 - 1949, καθώς και τη δράση των 8 πρώτων Μεραρχιών του Ελληνικού Στρατού. 

Επιπλέον, έχουμε και το διπλωματικό παρασκήνιο αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, γιατί η πολιτική έχει άμεση συνάφεια με τα γεγονότα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ελλάδα πάντοτε αντιμετώπιζε δυσκολίες και πάντοτε είμαστε λίγοι αριθμητικά. Περνούμε μια περίοδο κρίσεως, η οποία όμως είναι παροδική. Πρέπει, λοιπόν, να ανατρέξουμε στην ιστορία, την δική μας ιστορία αλλά και των γύρω μας για να δούμε πως ξεπεράσαμε τις αντίστοιχες δυσκολίες κατά το παρελθόν.

Το βιβλίο αυτό, χωρίς φανατισμό, χωρίς ακρότητες, παρουσιάζει τα γεγονότα και αφήνει τον αναγνώστη να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα."

 

Ακούστε, αναλυτικά την συνέντευξη του Δρ. Ιωάννη Παπαφλωράτου στο βίντεο που ακολουθεί...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.