Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Eκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Δάφνης - Υμηττού (video, photos)

Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Δάφνης-Υμηττού για τον δικό μας ποιητή, τον Ασεάτη Νίκο Γκάτσο, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο Δάφνης "Μιχάλης Μουρούτσος".

O Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, βρέθηκε στην εκδήλωση και έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

"Η Αρκαδία έχει τους δικούς της ποιητές, έχει βγάλει πολλούς ποιητές, αλλά είναι άτυχη, όπως διάβασα κάπου, γιατί αυτοί οι ποιητές πέθαναν νωρίς, όπως ο Βαλαβάνης από την Καρύταινα, ο Καρυωτάκης από την Τρίπολη, ο Παπαρρηγόπουλος (γιος του ιστορικού).

Η Αρκαδία όμως είχε την τύχη να γεννηθεί σε αυτήν ο Νίκος Γκάτσος, που έχει αφήσει πίσω του ένα σημαντικό ποιητικό έργο, που έγινε στίχος, που έγινε μουσική. Έτσι μένει το όνομά του στην ιστορία.

Ένας ακόμα ποιητής της Αρκαδίας, από την Κοντοβάζαινα είναι και ο Τάσος Λειβαδίτης, που ποιήματά του έγιναν τραγούδια.

Ο Σύλλογος Δάφνης-Υμηττού τίμησε τον Ασεάτη Νίκο Γκάτσο σε μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική εκδήλωση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας και τον Δήμο Δάφνης- Υμηττού και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.