Ροη Ειδησεων

O διάσημος, Αρκάς εικαστικός Νίκος Φλώρος στην ΕΤ1

Απόψε , στις 23:15, στην εκπομπή της ΕΤ1 "Στα άκρα", που παρουσιάζει και επιμελείται η Βίκυ Φλέσσα, καλεσμένος θα είναι ο διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνης από την Τρίπολη, Νίκος Φλώρος.

 

Εμπνεόμενος από την Ελλάδα, το μπλε του Αιγαίου, αλλά και από προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, η πριγκίπισσα Grace Kelly του Μονακό και η τελευταία οικογένεια των Τσάρων της Ρωσίας Ρομανόφ, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης δημιούργησε μνημειακές σειρές από γλυπτά έργα. Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι το ανακυκλώσιμο αλουμίνιο. Ένα ευτελές υλικό που στα χέρια του μεταμορφώνεται σε κάτι πολύτιμο και πρωτοποριακό. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Νίκος Φλώρος είναι ο μόνος εικαστικός στον κόσμο που χρησιμοποιεί αυτό το υλικό, έχοντας αναπτύξει μια μοναδική τεχνική.

Το γλυπτό Νυφικό προς τιμήν της Grace Kelly 

 

Ο,γεννημένος στην Τρίπολη, καλλιτέχνης έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις με πολύ μεγάλη επιτυχία σε χώρους- "φετίχ" για την παγκόσμια κουλτούρα, όπως το μουσείο "Hermitage" στην Αγία Πετρούπολη αλλά και το Σπίτι - Μουσείο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου -«Museo Del Greco»- στο Τολέδο της Ισπανίας.

 

Αξίζει να πούμε πως, μετά από επιθυμία της οικογενείας Grimaldi - της βασιλικής οικογενείας του Μονακό, δηλαδή-, ο Αρκάς γλύπτης φιλοτέχνησε έργο με θέμα την πριγκίπισσα Grace Kelly του Μονακό, με αφορμή τα 30 χρόνια απ' το θάνατό της. Η έκθεση, μάλιστα, με θέμα την Grace Kelly θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείο της Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ.

Έργα του Νίκου Φλώρου στο "Hermitage", στην αίθουσα "Ραφαήλ" 

 

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα στην Ελλάδα μια μόνιμη έκθεση με έργα του Νίκου Φλώρου, καθώς η δραστηριότητά του αποτελεί και διαφήμιση για την Ελλάδα, αλλά και την Αρκαδία, φυσικά!

 

Ειδικά, το νεοσύστατο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Λεωφόρο Συγγρού, θα μπορούσε σίγουρα να διαθέσει μια αίθουσα, έστω, φανταζόμαστε....

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.