Ροη Ειδησεων

Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας από τη Βιβλιοθήκη Λεβιδίου

Τον Αύγουστο θα λάβουν χώρα οι περισσότερες δράσεις...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου, μέλος του Δυκτίου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, σας προσκαλεί να συμμετέχετε ως εθελοντής στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στην βιβλιοθήκη μας για 3η συνεχή χρονιά με θέμα "Περιπέτειες από σημείο σε σημείο".

Με τις περισσότερες δράσεις μας τον Αύγουστο, λόγω μεγαλύτερης συμμετοχής, θα ασχοληθούμε φέτος στη Βιβλιοθήκη με το θέμα μας ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στον ορισμό του Ευκλείδη "σημεῖόν ἐστιν, οὗ μέρος οὐθέν" δηλαδή, σημείο είναι εκείνο που δεν έχει κανένα μέρος, που δεν χωρίζεται.

Ψάξε γύρω σου την γοητεία του αδιάσπαστου, την συνέχεια των πραγμάτων, την αλληλουχία τους... από το βότσαλο που σχηματίζει ομόκεντρους κύκλους στο σημείο που έπεσε, το αστέρι που δείχνει τον βορρά, την σπίθα του φάρου, το σημείο εκείνο της αυγής που ξεσπά όλο μαζί το τραγούδι των τζιτζικιών, το σημείο σύγκλισης των λαών, το σημείο όπου ξεχειλίζει ο θυμός σου αλλά και τα σημεία που ενώνει ο αφηγητής για να λύσει την ιστορία του, το σημείο που χωρίζουν οι γραμμές για να αλλάξει το τρένο προορισμό, το σημείο που έκλαψες και το σημείο που έραψες.

Σημεία σημαντικά και ασήμαντα. Σημεία πήξης και στίξης, σημεία και τέρατα για σένα, για τον κόσμο, για τον πλανήτη, σημεία που υπογράμμισες και άλλα που προσπέρασες...

Οπως κατάλαβες ο Ευκλείδης θα είναι μόνο το σημείο εκκίνησης!

Η φετεινή μας ΚΕ θα έχει κάθε λογής εργαστήρια. Ο,τι και ειδικότητα να έχεις, σε όποιο σημείο της πορείας σου κι αν βρίσκεσαι, σίγουρα μπορείς να βοηθήσεις στην υλοποίηση μιας δράσης.

Ολοι οι εθελοντές μας ενημερώνονται σε ειδική συνάντηση, παίρνουν βεβαίωση συμμετοχής, φιλίες που αφήνουν σημάδι στον χρόνο, εμπειρίες ΣΗΜΑντικές και... την αγάπη των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλ. 6947775943 κ. Ντιάνα.

Ευχαριστούμε πολύ όσους μας συνδράμουν!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.