Ροη Ειδησεων

Η Τρίπολη σε Τσακώνικους ρυθμούς (VIDEO,PHOTOS)

Ένας μεγάλος κύκλος από χορευτές άνοιξε το χορό με τα βήματα του Τσακώνικου που ολοκλήρωσαν χοροί από όλη την Ελλάδα.... Η  ορχήστρα ήταν ζωντανή και το κρασί ζεστό!  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση στην Πλατεία Πετρινού!

 


Στις 18.00 ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πετρινού με πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας  Dance and Performing Arts Arcadia Group που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να καταγράψει όλη τη δημιουργική κοινότητα των νέων της Αρκαδίας που ασχολούνται με τον χορό σε κάθε μορφή του, αλλά και το θέατρο και άλλες σχετικές τέχνες. Με τη ευκαιρία της ένταξης του Τσακώνικου χορού στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε πρόσφατα μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ομάδα Dance and Performing Arts Arcadia Group, προγραμμάτησε ένα μεγάλο χορευτικό συναπάντημα στην πλατεία Πετρινού, στο οποίο όλα τα σωματεία που ασχολούνται με την διδασκαλία παραδοσιακών χορών, αλλά και πλήθος πολιτών παρεβρέθηκαν και χόρεψαν τον Μεγάλο Τσακώνικο.


Ένας μεγάλος κύκλος από χορευτές άνοιξε το χορό με τα βήματα του Τσακώνικου που ολοκλήρωσαν χοροί από όλη την Ελλάδα.... Η  ορχήστρα ήταν ζωντανή και το κρασί ζεστό!

 

 

Περισσότερα στο video που ακολουθει...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.