Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Νίκας: Τώρα αρχίζει η.."ανηφόρα"..

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα συμπλήρωσε ένα χρόνο από την εκλογή της, χωρίς να μπορούν να εξαχθούν αντικειμενικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητά της.

 

Σ’ αυτό, δεν ευθύνεται μόνο η Περιφερειακή Αρχή. Στην πραγματικότητα, η δική της ευθύνη έγκειται μόνο στην, αναπόφευκτη, προσπάθειά της ν’ αναδιοργανώσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά το δοκούν. Οι καθυστερήσεις που προκαλούνται είναι φυσικές και θα πρέπει να δοθεί, σίγουρα, «πίστωση χρόνου», ώστε να διαπιστωθεί εάν οι επιλογές του νέου Περιφερειάρχη είναι ορθές.

 

Ταυτόχρονα, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση- όπως και οι Δήμοι- βρίσκεται στο.."έλεος" του κεντρικού κράτους, λόγω των διαφοροποιήσεων που επέφερε η νέα Κυβέρνηση στην πολιτική του Υπουργείου των Εσωτερικών. Ο κ. Νίκας, ωστόσο, συχνά τονίζει πως είναι σε απόλυτη «αρμονία» με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι, εκ των πραγμάτων, ορθολογικό ούτε και εφικτό..

 

Από εκεί και πέρα, η διαχείριση της απλής αναλογικής- την οποία ο κ. Νίκας δεν θεωρεί ως πρέπουσα εκλογική πρακτική-, η δημόσια υγεία εν γένει, το μεταναστευτικό πρόβλημα, η παύση λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων είναι τα ζητήματα επάνω στα οποία κρίνεται και θα κριθεί, κατά κύριο λόγο, η νέα Περιφερειακή Αρχή.

 

Είναι δεδομένο πως ο κ. Νίκας δεν βρήκε τις υποδομές της Πελοποννήσου στο επιθυμητό, για όλους, σημείο. Ωστόσο, είχε την ευκαιρία να συνεχίσει δράσεις και διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Τατούλη και με τις οποίες ο ίδιος ο κ. Νίκας συμφωνούσε απόλυτα- χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σ.Δ.Ι.Τ. για τ’ απορρίμματα.

 

Οι συγκρούσεις εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου και η άσχημη εικόνα του τελευταίου προς τα έξω, αποτέλεσμα μιας ιδιότυπης και διαρκούς «βεντέτας» μεταξύ των δυο πρώτων παρατάξεων, πιθανώς να δυσχεράνουν την πορεία της Περιφέρειας αλλά και να δημιουργούν μονίμως «κλυδωνισμούς» στα κομματικά πράγματα της Πελοποννήσου.

 

Δεν πρέπει όμως να παρασυρόμαστε από "αυταπάτες", ούτε να γινόμαστε «έρμαια» προπαγανδιστικών τακτικών: Ο κ. Νίκας οφείλει να αποδείξει πως μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων- που ο ίδιος χαρακτηρίζει μονίμως ως «ανηφορικές»- και, παράλληλα, να διαψεύσει όσους υποστηρίζουν πως ο μοναδικός του στόχος ήταν να «ρίξει» τον κ. Τατούλη και τίποτε παραπάνω.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.