Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Οι "κοκορομαχίες" είναι εκτός τόπου και χρόνου..

Φωτογραφία: depositphotos.com

Με τόσο υψηλά διακυβεύματα, δεν περισσεύει κανείς..

Παρακολουθούμε, εδώ και κάποια 24ωρα, μια "σύγκρουση" υψηλού επιπέδου μεν, περί "όνου σκιάς" δε...Η μη συμμετοχή του Δημάρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, στην ομάδα όσων απηύθυναν "χαιρετισμό" κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της έκθεσης Πελοπόννησος EXPO, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και δυο, μέχρι τώρα "σκληρές" ανακοινώσεις, τόσο από τον ίδιο τον κ. Τζιούμη, όσο κι απ' τον κ. Τατούλη.

Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν αυτός που "ανέδειξε" πρώτος, χρονικά, το θέμα, καθώς ο Δήμαρχος Τρίπολης περίμενε να ολοκληρωθεί η έκθεση- όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη δική του ανακοίνωση.

Πέρα από το "τυπικό" του ζητήματος, υφίσταται, όντως, ένα θέμα "σεβασμού" απέναντι στο θεσμό του Δημάρχου αλλά κι ένα "συμβολικό" θέμα. Η διαδικασία, όμως, που ακολουθήθηκε- ή, αν προτιμάτε, η σωστή αλληλουχία των γεγονότων-, παραμένει ασαφής.

Με άλλα λόγια, γνώριζε ο Δήμαρχος Τρίπολης πως δεν ήταν προγραμματισμένη δική του τοποθέτηση κατά τα εγκαίνια ή όχι;

Ζήτησε να πάρει το λόγο και δεν του δόθηκε; Του δόθηκε, τελικά, η δυνατότητα να απευθύνει χαιρετισμό, ναι ή όχι; Κι αν όχι, αυτό οφείλεται σε λόγους πρακτικούς, τυπικούς ή άλλους;

Θα πρέπει να πούμε πως ο Δήμος Τρίπολης δεν συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στους φορείς που στήριζαν την έκθεση, ωστόσο η Τρίπολη "φιλοξενούσε" την εκδήλωση και είθισται, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μιλάει και ο Δήμαρχος της πόλης.

Από εκεί και πέρα, κάποιοι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", "μετέφρασαν" την ενέργεια αυτή ως "απάντηση" εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε μια σειρά από ενέργειες της παράταξης του κ. Δημάρχου που έχουν χαρακτηριστεί ως "αλαζονικές" ή "τοξικές".

Επί της ουσίας: Η Τρίπολη δεν έχει την "πολυτέλεια" να βιώνει μια "σύγκρουση" μεταξύ δημοφιλών παραγόντων της πολιτικής ζωής, η οποία μάλιστα δεν έχει κανένα ιδεολογικό πλαίσιο αλλά θυμίζει "power play" μεταξύ μεγάλων "egos".

Καθόσον μάλιστα οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές είχαν σαφές και κατηγορηματικό αποτέλεσμα, θα περιμέναμε να υλοποιηθεί η δέσμευση περι συνεργασίας, όπως αυτή εκφράστηκε απ' όλες τις πλευρές.

Η λογική και η ψυχραιμία θα πρέπει να πρυτανεύσει, εάν θέλουν-με να έχει "τύχη" η περιοχή στα δύσκολα που έρχονται..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.