Συνεντευξεις

"Μυστικά" για την επιλογή της σωστής σχολής! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την ημερίδα, που διοργανώνει το Κέντρο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΡΟΟΔΟΣ, μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο διευθυντής σπουδών του κέντρου, Σπυρόπουλος Ηλίας.

 

 Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώνονται και οι υποψήφιοι για μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, όπου θα δηλώσουν τη σχολή της προτίμησής τους. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος συμπλήρωσης του μηχανογραφικού; Με βάση ποια κριτήρια θα επιλέξουν οι αυριανοί φοιτητές τη σχολή, που θα τους καλύψει και θα τους αποκαταστήσει επαγγελματικά;

 

"Τα παιδιά, που ολοκληρώνουν τις πανελλήνιες εξετάσεις ή μπαίνουν τώρα στο λύκειο, θα μπορέσουν από τώρα να ενημερωθούν για τις σχολές, τα πεδία, τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε σχολής, τα μυστικά που χρειάζονται για την επιλογή ενός επαγγέλματος και θα παρουσιαστεί ένας ολοκληρωμένος και ανανεωμένος οδηγός σταδιοδρομίας του κυρίου Στρατηγάκη, ο οποίος περιέχει τα πάντα, όσα αφορούν σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό" εξηγεί ο διευθυντής σπουδών του Κέντρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΡΟΟΔΟΣ, μιλώντας στον "Αρκαδία 93.8" για την ημερίδα, που διοργανώνεται και πραγματοποιείται την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

 

"Ο καθηγητής Λογοτεχνικής Μετάφρασης και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Φίλιας, θα μιλήσει για ξενόγλωσση και πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Κακά τα ψέμματα, πάντα στο μυαλό του μαθητή υπάρχει και η διέξοδος του εξωτερικού" συμπληρώνει ο κύριος Σπυρόπουλος.

 

Ακούστε όλα, όσα είπε ο κύριος Σπυρόπουλος...

 

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.