Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Αλάνθαστος"...

Ο Υπουργός Υγείας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουν απλά κάποιοι δεν παραδέχονται..

Κοινώς, πως η Ελλάδα κινείται με "μπούσουλα" την τύχη, τη συγκυρία, τους "ισχυρισμούς", την μετάθεση των ευθυνών, την ανορθολογική επιβολή μέτρων και περιορισμών που, πλέον, έχουν καθαρά χαρακτήρα "ατομικό" ή απευθύνονται σε κάποιες ομάδες, ενώ, παράλληλα, σε κάθε αρνητική- δικαιολογημένη..-κριτική ή απέναντι σε μια απλή έκφραση ανησυχίας, η Κυβέρνηση απαντά..μονότονα στον ίδιο, πάντα, "σκοπό"!

Η μονοτονία είτε έγκειται στην, γνωστή και μη εξαιρετέα, πρακτική της κατηγοριοποίησης και χαρακτηρισμού ειδήσεων ως "fake", ακόμα και όσων προκύπτουν από την προσωπική εμπειρία πολιτών και δημοσιογράφων! Επιπρόσθετα, υπάρχει και η άλλη πρακτική: Του ισχυρισμού πως "τα φροντίζουμε όλα", αρκεί, εν τω μεταξύ, να έχουν αυτά τα "όλα" αναδειχθεί ως "προβλήματα" είτε μέσω των "κλασσικών" media είτε των social.

Ουσιαστικά, αποδεικνύεται, καθημερινά, το απολύτως αναμενόμενο: Η χώρα δεν ήταν και δεν είναι έτοιμη να υποστηρίξει ένα τόσο "φιλόδοξο" πρόγραμμα "απελευθέρωσης" δραστηριοτήτων με "βήμα ταχύ". Τ' "άλλοθι" που χρησιμοποιούνται, είτε λέγονται "αυτοδιαγνωστικά" τεστ είτε "εμβολιασμοί", δεν δικαιολογούν, ούτε ενδυναμώνουν την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Στην πραγματικότητα, τους επιτείνουν τη σύγχυση, την αμφιθυμία, την ανασφάλεια. 

Κι αυτό γιατί η μεν διαδικασία των αυτοδιαγνωστικών τεστ επαφίεται, ουσιαστικά, στον "πατριωτισμό των Ελλήνων", ο δε εμβολιασμός καθυστέρησε χαρακτηριστικά- σε σχέση με την γνωστή εδώ και καιρό "επίσημη" έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα. Φυσικά, και δεν ευθύνεται γι' αυτό η Κυβέρνηση, παρά ελάχιστα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δικαιολογείται να μην διαφοροποιεί τον σχεδιασμό της, αναλόγως με την πορεία των εμβολιασμών- ειδικά στα νησιά, όπου, παρότι ο πληθυσμός είναι κατά πολύ μικρότερος, δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε ικανοποιητικό ποσοστό.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας- αλλά και εν γένει το κυβερνητικό "αφήγημα"- συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν έχουν γίνει σοβαρά λάθη, ούτε παραλείψεις στην μέχρι τώρα διαχείριση της όλης κατάστασης, συνεχίζοντας το "πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα", μεταθέτοντας τις ευθύνες σε "κάποιους" που δεν τήρησαν όπως έπρεπε τα μέτρα και άλλα τέτοια "αστεία"..

Αλήθεια, ποιους εννοεί το κυβερνητικό "αφήγημα": Την Εκκλησία, η οποία στις 6 Ιανουαρίου 2021, "έγραψε" στα παλαιότερα των, αναμφισβήτητα βυζαντινού τύπου, υποδημάτων της τα μέτρα..; Τους πολιτικούς εκείνους που, σε διάφορες περιπτώσεις, έδειξαν "αδιαφορία" ή "αναισθησία" σχετικά με την τήρηση των νόμων που οι ίδιοι είχαν επιβάλει..; Ή, μήπως, πάλι στοχοποιούνται οι "νεαροί", όχι αυτοί που τώρα εμβολιάζονται, οι άλλοι που πήγαιναν στις πλατείες και σε πορείες..;

Κάποια στιγμή, θα πρέπει όλοι να σοβαρευτούν και, πρωτίστως, η Κυβέρνηση. Έχουμε ξαναγράψει, πλειστάκις, καθ' όλο αυτό το..κωμικοτραγικό χρονικό διάστημα, πως οι Έλληνες πολίτες θα εκτιμούσαν την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή εμπεριείχε "ομολογίες" αποτυχίας και ελάχιστη αυτοκριτική..

Αλλά, φευ.. Οι Έλληνες πολιτικοί είναι, φαίνεται, "αλάνθαστοι"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.