Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

3 υποψήφιοι- 3 θεσμικά "ατοπήματα"..

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr- collage

Δεν ξεκινά με τους καλύτερους "οιωνούς" η προεκλογική- και..τυπικά- περίοδος..

Καθώς οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί ετοιμάζονται για την.. "αρένα" της αντιπαράθεσης, δείχνουν, με δηλώσεις τους, πως στερούνται..μέτρου!

Είναι γεγονός πως το "παιχνίδι" είναι εντελώς διαφορετικό μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά, ούτως ή άλλως, εδώ και καιρό η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα- και όχι μόνο..- χαρακτηρίζεται από αμετροέπεια, έλλειψη προγραμματικού λόγου, λαϊκισμού (πανταχόθεν..) και αντιθεσμικής συμπεριφοράς.

Στο "ρευστό" σκηνικό των επερχόμενων εκλογών, οτιδήποτε θεωρείται "χρήσιμο", στο πεδίο της σύγκρουσης. Ακόμα και η, έμμεση, αμφισβήτηση ή η αυθαίρετη ερμηνεία των θεσμών. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης, σ' ένα ακόμα "αφήγημά" του, "καθορίζει" τις πρώτες εκλογές ως.."δημοψήφισμα" για τη θέση του Πρωθυπουργού- όντας βέβαιος πως έχει, ακόμα, το προβάδισμα- και τις επαναληπτικές ως "καθοριστικές" του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας. Ουσιαστικά, δηλαδή υποστηρίζει πως οι πρώτες εκλογές είναι.."διεκπεραιωτικές" κι έχει ήδη δώσει βάρος στις δεύτερες. Αυτό είναι ένα "θεσμικό ατόπημα".

Ο κ. Τσίπρας έχει, συχνά, αμφισβητήσει το ίδιο το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, εστιάζοντας στην, κατ' αυτόν, "ύποπτη" σχέση οικονομικής εξάρτησης δημοσκοπικών εταιρειών με το κράτος. Γι' αυτό και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τον έχει κατηγορήσει για "Τραμπισμό"- ενώ θαυμαστής του Τραμπ ήταν, για παράδειγμα, ο Άδωνης Γεωργιάδης, παλαιότερα..

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει σταματήσει τις αναφορές αυτές, μετά τα Τέμπη, κυρίως..Ωστόσο, ήδη είχε κάνει ένα "θεσμικό ατόπημα".

Ο κ. Ανδρουλάκης δε, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ- και, κατόπιν, σε ομιλία του στη Σπάρτη-, ουσιαστικά, δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος από τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα θα "κατακτήσει" τη σχετική πλειοψηφία. Καθώς αυτός τους κρίνει "ακατάλληλους", θα προτείνει κάποιον άλλο, προκειμένου να συμμετάσχει σε Κυβέρνηση συνεργασίας. 

Ο κ. Ανδρουλάκης, δηλαδή, χωρίς καν να δει το ποσοστό του κόμματός του, δηλώνει πως δεν συνεργάζεται με τη "Μητσοτάκεια" Ν.Δ. και τον "Τσιπρικό" ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αυτό αποτελεί "θεσμικό ατόπημα"

 

Φυσικά, οι "βαμμένοι" ή "εξαρτημένοι" πολίτες, αυτά δεν τ' αντιλαμβάνονται. Οι τελευταίοι, αντιλαμβάνονται τις εκλογές ως ένα "reality game", όπου το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ν' ανήκουν στην πλευρά του νικητή.

Ακόμα κι όταν, όπως στην δεδομένη περίπτωση, είναι σαφές πως το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα θα είναι η μη αυτοδυναμία του οιουδήποτε και η.."υποχρεωτική" συνεργασία των μετριοπαθών δυνάμεων απ' όσα κόμματα διαθέτουν τέτοιες..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.