Στηλες - Γκαλοπ

ΨΗΦΙΣΤΕ: To αγαπημένο σας χωριό στην Αρκαδία! (part 4)

Ο Arcadia 93.8 βάζει σοβαρές υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερου χωριού!

Το τέταρτο μέρος της ψηφοφορίας του Arcadia 93.8 συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα! 

Το χωριό που κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα στην ψηφοφορία, είναι ο Άγιος Πέτρος Κυνουρίας... Αυτή τη φορά ποιο λέτε ότι θα κερδίσει;

Αυτή τη φορά τα χωριά που θα δούμε είναι τα εξής: 

  • Το Δάρα με τη μοναδική θέα στην κοιλάδα της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για ορεινές δραστηριότητες και εξορμήσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου.
  • Η Ασέα (παλαιότερα Καντρέβα), λόγω του φυσικού κάλλους και του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι.
  • Η Βλαχοκερασιά είναι περιοχή με κερασιές, πουρνάρια, καστανιές και μηλιές, καρυδιές και πλατάνια. Οι πολλοί νερόμυλοι και οι νεροτριβές που βρίσκονται εκεί, εξυπηρετούσαν τη Βλαχοκερασιά, αλλά και τα χωριά μέχρι την Τεγέα.
  • Το Αρτεμίσιο απέχει 20 χιλ. από την Τρίπολη και είναι χτισμένο στους πρόποδες του Αρτεμησίου όρους, στο βόρειο άκρο του μαντινειακού λεκανοπεδίου. 
  • Η Κερασίτσα είναι κτισμένη στον κάμπο της Τεγέας σε υψόμετρο 691 μέτρων και βρίσκεται 10 χλμ νότια από την πρωτεύουσα του νομού, την Τρίπολη.
  • Η Νεστάνη, είναι ένας αμφιθεατρικός οικισμός με γραφική πλατεία, με πλατάνια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Στο πίσω μέρος του χωριού υπάρχει ο απότομος Γουλάς, ένα απότομο ύψωμα που φιλοξενεί το μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπήκοου και το αρχαίο ιερό της Δήμητρας. Το όνομα Νεστάνη προέρχεται από τη λέξη "νόστος" και σημαίνει την ανάγκη για επαναφορά του ξενιτεμένου στη γενέθλια γη.
  • Το Παρθένι χαρακτηρίζεται από τα παραδοσιακά, μεγάλα ή μικρά πέτρινα σπίτια, από το σιδηροδρομικό σταθμό με το καφενείο. 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.