Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Κυβερνητικές φαντασιώσεις με...πράσινα άλογα!

Κάτοικοι και πυροσβέστες σε πολλές περιοχές αγωνίζονται να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί ενώ άλλοι το έχουν "ρίξει" στην...παλαβή!

Αφού "ανακάλυψε" τη συναίνεση- λόγω...νίλας- η Κυβέρνηση, αποδύεται σε μια άνευ προηγουμένου "ωραιοποίηση" της κατάστασης, από τη μια, και στο "κλασσικό", "φθηνό μελόδραμα" από την άλλη.

Έτσι, η πρωτοφανής καταστροφή στην Εύβοια βαφτίζεται "ευκαιρία" για την περιοχή- όπου θα εισρεύσει, ως δια μαγείας, "πακτωλός χρημάτων"- ο κ. Μπένος και η κ. Διαμαντοπούλου θ' αναλάβουν την "ανασυγκρότηση" Εύβοιας και Πελοποννήσου, λειτουργώντας ως "υπερκομματικά" άλλοθι προφανώς, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια της Κυβερνητικής ηγεσίας να περιορίσει το "στραπάτσο" που έχει υποστεί.

Τα έχουμε ξαναδεί όλα αυτά, όπως έχουμε ξαναδεί και την προσπάθεια της "συναισθηματικής διαχείρισης" μιας κρίσης, η οποία, εύκολα, θα μπορούσε να μην έχει λάβει τις διαστάσεις που έλαβε. Παντελώς απροετοίμαστος ο Κυβερνητικός μηχανισμός- παρά τις, επίσης "κλασσικές", διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου- ήδη "καταπονημένος" από την υγειονομική κρίση και "υδροκεφαλικός" όπως πάντα, αδυνατεί ν' ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατάστασης.

Πως να μην φαντάζουν, λοιπόν, "κούφιες" οι δεσμεύσεις περί "σαρώματος της γραφειοκρατίας", περί "πακτωλών χρημάτων" και περί "πρασίνων αλόγων"...; H Kυβέρνηση, που άρχισε να "ξεχαρβαλώνεται" ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ελέω πανδημίας, έχει χάσει, πλέον, τον έλεγχο και το μόνο που τη διασώζει είναι η, φαινομενική, έλλειψη μιας εναλλακτικής πρότασης τέτοιας που θα οδηγούσε στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Αν μη τι άλλο, όμως,  τα "παχιά λόγια" και οι εξωπραγματικές, αοριστολογικές και ανεφάρμοστες, τελικά, υποσχέσεις, με τις οποίες έχουμε "ταϊστεί" τα τελευταία χρόνια, έχουν ως αποτέλεσμα να σημειώνεται στη χώρα μια, άνευ προηγουμένου μεταπολιτευτικά, θεσμική κρίση, πολύ πιο "ύπουλη" απ' αυτήν που βιώσαμε την περίοδο των "αγανακτισμένων" και της ανόδου ακραίων ιδεολογικών μορφωμάτων.

Αυτό συμβαίνει διότι η αίσθηση της ανασφάλειας που έχει κυριεύσει την πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού, δεν εκφράζεται, πλέον, "εξπρεσιονιστικά" και, τελικά, δεν εκτονώνεται. Αντίθετα, συσσωρεύεται υπόγεια και είναι, εξόχως, πιο απειλητική, ούσα συνεχώς αυξανόμενη και συμπιεζόμενη, χωρίς να διαφαίνεται μια "βαλβίδα αποσυμπίεσης".

Είναι σίγουρο πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να "εκτονώσει" αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να περιορίσει τα διαγγέλματά του...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.