Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Όταν το Hollywood υμνούσε τους...Ταλιμπάν!

Η ταινία "Rambo III" δεν είναι κανένα "αριστούργημα", δεν είναι καν μια μέτρια ταινία..

Στην πραγματικότητα, είναι, μάλλον, η χειρότερη από τις ταινίες του σχετικού franchise, όπου πρωταγωνιστεί ο Συλβέστερ Σταλόνε. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ταινία, που "βγήκε" στις αίθουσες το 1988 και, φυσικά, "έσπασε" ταμεία, έχει το δικό της...γεωπολιτικό ενδιαφέρον.

Στην πρώτη "κόπια" της ταινίας, πριν τους τίτλους τέλους, υπήρχε ένα μήνυμα που υμνούσε "το γενναίο λαό του Αφγανιστάν που δίνει μάχη για την ελευθερία του"- ή κάπως έτσι, το νόημα είναι σαφές.

Να θυμίσουμε πως η ταινία έχει ως βασικό θεματικό άξονα τον απελευθερωτικό αγώνα των Αφγανών κατά των Σοβιετικών. Φυσικά, οι Αφγανοί είναι φανατικοί ισλαμιστές και, μάλιστα, μαζί τους πολεμούσε και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Προφανώς, αναφερόμαστε για μια ταινία "κύκνειο άσμα" του "Ψυχρού Πολέμου". 

Να σημειώσουμε πως μετά το 2001 και την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center της Νέας Υόρκης, το προαναφερθέν μήνυμα αφαιρέθηκε από την ταινία. Αν, πάντως, πέσει στα χέρια σας καμιά παλιά βιντεοκασέτα, μπορεί και να δείτε αυτό που περιγράψαμε...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.