Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μητσοτάκης: Εγκρίναμε 50.000 αιτήσεις ασύλου τον προηγούμενο χρόνο

Φωτογραφία: video screen/ You tube/ CNN

"Στρίμωγμα" του Έλληνα Πρωθυπουργού στο μεταναστευτικό ζήτημα από την δημοσιογράφο του CNN, Christiane Amanpour.

Συνέντευξη παραχώρησε χθες- 6 Δεκεμβρίου 2021- ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην γνωστή δημοσιογράφο του CNN, Christiane Amanpour. Τα θέματα της, περίπου, δεκαπεντάλεπτης συνέντευξης ήταν δυο: Η πανδημία και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Παρακολουθήσαμε ολόκληρη τη συνέντευξη, μη αρκούμενοι στα, επιλεγμένα, αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από ορισμένα Ελληνικά ΜΜΕ. Άλλωστε, εφόσον με νόμο του κράτους τόσο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όσο και το Μακεδονικό βρίσκονται κάτω από τον άμεσο έλεγχο του Πρωθυπουργικού γραφείου, είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε το πρωτογενές υλικό, για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας.

Πέρα από τις πάγιες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, τις οποίες και ανέπτυξε γι' άλλη μια φορά μέσω του CNN, δυο σημεία της συνέντευξης αποδείχθηκαν ολίγον..."ακανθώδη": Το ποσοστό εμβολιασμού και οι μεταναστευτικές ροές. Προφανώς, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εισέπραξε "εύσημα" για την διαχείριση της πανδημίας στο "πρώτο κύμα" και τους υψηλούς αριθμούς τουριστικών ροών προς την Ελλάδα- σε σχέση με άλλες, κοντινές χώρες που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς-, ισχυριζόμενος, βέβαια, πως αυτό οφείλεται στο ότι η Ελλάδα έχει "αυστηρούς κανόνες" και είναι "ασφαλής χώρα". Στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στην Ελλάδα κατά το καλοκαίρι του 2020 και αυτό του 2021. Αλλά, θεωρούμε πως θα πρέπει να εστιάσουμε σε άλλα σημεία της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος του CNN παρουσίασε ένα γράφημα, όπου η Ελλάδα παρουσιάζεται να έχει το χαμηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού μεταξύ των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου που βρίσκονται εντός Ε.Ε. Μάλιστα, η κ. Amanpour "αναρωτήθηκε" ποιους θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης ως "γείτονές μας", καθώς ο ίδιος, λίγο πριν, είχε ισχυριστεί πως η Ελλάδα πάει καλύτερα απ' αυτούς. Προφανώς, η κ. Amanpour δεν κατάλαβε...Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εννοούσε την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία κλπ......Να σημειώσουμε πως η δημοσιογράφος, επίσης, δήλωσε πως "καταλαβαίνει" γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση επέβαλε υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60, σχολιάζοντας το παρακάτω γράφημα. Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως ως "φιλελεύθερος πολιτικός" είναι κατά της επιβολής υποχρεωτικών μέτρων, από θέση αρχής. Καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό...

Στο θέμα, πάντως, που, πραγματικά, τα βρήκε "σκούρα" ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτό της διαχείρισης του μεταναστευτικού, καθώς η κ. Amanpour- αναφερόμενη και σε όσα είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα- έδωσε μια, κατεξοχήν, ανθρωπιστική και φιλελεύθερη διάσταση στο ζήτημα, "αναγκάζοντας" τον κ. Μητσοτάκη να τονίσει πως η Ελλάδα έχει κάνει δεκτές 50.000 αιτήσεις ασύλου τον τελευταίο χρόνο κι, επίσης, έχει δεχθεί 800 ανθρώπους από το Αφγανιστάν. Και πολύ καλά έκανε η χώρα μας, αλλά δεν θ' ακούσετε ν' αναφέρονται-σχεδόν...καθόλου- αυτά τα αντικειμενικά στοιχεία από κυβερνητικά στελέχη. Ο νοών νοείτω....

Επιπρόσθετα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανεπαρκή αλληλεγγύη που εισπράττουν οι χώρες της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα, που αποτελούν "πύλες εισόδου" για τους μετανάστες και πρόσφυγες σε σχέση με την Ευρώπη. Κι έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν είπε κουβέντα για τη Συμφωνία του Δουβλίνου, η οποία, ουσιαστικά, μας "καταδικάζει" στο να έχουμε εμείς την ευθύνη για όσους προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μας. Άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, ζητούν επιτακτικά την αναθεώρηση της Συμφωνίας, εμείς όχι- ή, τουλάχιστον, δεν κάνουμε καμία προσπάθεια να το μεθοδεύσουμε.

Σ' αυτό το θέμα, έχει απόλυτο δίκιο ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Ευρωβουλευτής, ο οποίος κατηγορεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό γι' "αδράνεια"....

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παραπάνω δυο σημεία της χθεσινής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη σ' ένα από τα κυριότερα "φιλελεύθερα" (liberal) ΜΜΕ του πλανήτη, δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν, επαρκώς, από τα περισσότερα Ελληνικά ΜΜΕ, λόγω "στενότητας χρόνου". Δυστυχώς, είναι ένα επαναλαμβανόμενο "πρόβλημα", καθώς συνέβη, πρόσφατα, και με μια συνέντευξή του στην εφημερίδα The Washington Post..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.