Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Eλλάδα και "Ουκρανική κρίση": Σχεδόν όλα λάθος..

Φωτογραφία: istockphoto.com

Αλήθεια, που πήγαν οι εκφράσεις τύπου "Καταδικάζουμε τη βία, απ' όπου κι αν προέρχεται" ή "Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ιερή"..;

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία- πράξη, αδιαμφισβήτητα, απαράδεκτη κι εγκληματική-, εξέθεσε, για πολλοστή φορά, την υποκρισία των Δυτικών πολιτικών κατεστημένων, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού.

"Ξαφνικά", δεν καταδικάζεται η βία, που, αναπόφευκτα, εξασκεί η Ουκρανική πλευρά- αλλά και εμμέσως πλην σαφώς η Νατοϊκή-, αλλά μόνο η Ρωσική βία. Φυσικά, οι Ρωσόφιλοι, πράττουν το αντίθετο. Συνακόλουθα, παρατηρούμε πως η ζωή ενός Ουκρανού πρόσφυγα, αντιμετωπίζεται ως "σημαντικότερη" από τη ζωή ενός, για παράδειγμα, Αφγανού πρόσφυγα. Παράλογο..;

Καθόλου. Εφόσον τα πάντα καθορίζονται από τα γεωπολιτικά "παιχνίδια" των ισχυρών, παγκοσμίως, χωρών, επόμενο είναι το ίδιο να συμβαίνει και με την, εκάστοτε, επικοινωνιακή διαχείριση αλλά και την "μοραλιστική επένδυση" που είθισται να χρησιμοποιεί κάθε χώρα, προκειμένου να δικαιολογήσει τις πράξεις της.

Έτσι, η αποστολή όπλων στην Ουκρανία- μια πράξη βίας, δηλαδή- είναι απολύτως "φυσική", εφόσον η Ουκρανία είναι αμυνόμενη. Αντίστοιχα, παλαιότερα, η συμμετοχή της Ελλάδας- μέσω..."διευκολύνσεων"- στον βομβαρδισμό της Σερβίας από τις Νατοϊκές δυνάμεις, άλλη μια πράξη ωμής βίας, ήταν, επίσης, "φυσική", καθώς οι Σέρβοι απειλούσαν την ύπαρξη αδύναμων μειονοτήτων...

 Στο παραπάνω πλαίσιο, ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε απίστευτα αφελείς κι ανιστορικές τοποθετήσεις περί πολέμου και ειρήνης- γενικά και αόριστα-, "ισοπεδωτικά" ψευδοαφηγήματα και πολύ, μα πολύ, μελόδραμα στα Ελληνικά ΜΜΕ. Mάλιστα, οι πιο προβεβλημένοι "συνήγοροι" της Δυτικής πολιτικής είναι οι ίδιοι, θρασύτατοι, άνθρωποι που υποστήριζαν την επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα- μια πρακτική που εξελίχθηκε σε βίαιη παρέμβαση των λεγομένων "Θεσμών" στα Ελληνικά πράγματα. Αλλά, φυσικά, αυτό έγινε για το "καλό" μας. Ποιος, αλήθεια, νομιμοποιείται να στηλιτεύσει τη Ρωσική αγριότητα όταν οι ίδιοι εμείς αποδεχθήκαμε, μοιρολατρικά, την οικονομική "τρομοκρατία" που μας ασκήθηκε επί χρόνια από τους...συμμάχους μας; Ως γνωστόν, όμως, το "δίκαιο και το άδικο" είναι υποκειμενικές έννοιες, ειδικά στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή, και το ποιος έχει δίκαιο ταυτίζεται με την έννοια του ποιος είναι ισχυρότερος και, τελικά, κερδισμένος. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεμψιμοιρίες, "ρομαντισμοί" και αφελείς ιδεαλισμοί. 

Λειτουργώντας εμφανώς ερασιτεχνικά, η πολιτική μας ηγεσία, αντί να προσπαθήσει, με κυνικό έστω ρεαλισμό, να εκμεταλλευτεί την παρούσα συγκυρία, "δέθηκε", άνευ όρων, πίσω από το άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.. Πιθανώς, επειδή οτιδήποτε άλλο θα προϋπέθετε ικανότητες, εγρήγορση, ευελιξία και γνώσεις αλλά και μια, σχετική έστω, ανεξαρτησία, πράγμα που δεν διαθέτουμε...

Το αυτονόητο γεγονός της εγκληματικής Ρωσικής εισβολής, όμως, δεν είναι δυνατόν ν' αντιμετωπίζεται με όρους...."video game" από μερίδα της Ελληνικής ελίτ. Επιβεβαιώνεται, και σ΄αυτό το θέμα, η χαώδης απόσταση που χωρίζει πολλούς Έλληνες πολιτικούς, κατά κύριο λόγο, από την αντικειμενική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, σε μια χώρα όπου η οικονομική απληστία είναι..."εθνικό σπορ", η κερδοσκοπία είναι τόσο "εξώφθαλμη" που, ουσιαστικά, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι Αρχές είναι να κάνουν πως...δεν την βλέπουν! Τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα είναι, επιεικώς, αναποτελεσματικά. 

Φυσικά, δεν περιμέναμε κάτι άλλο...

ΥΓ. Η απόλυτη "κυριαρχία" του πολέμου, όσον αφορά τη διαμόρφωση της επικαιρότητας, άφησε να περάσει στα "ψιλά", η απίστευτη "ομολογία" του Υπουργείου Υγείας πως πολλοί ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφέθηκαν να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ! Κατά τα λοιπά, ήμασταν "πάντα έτοιμοι", είχαμε πάντα περισσότερες ΜΕΘ απ' όσες χρειαζόμασταν, τα κάναμε όλα καλά και, πάνω απ' όλα, προστατεύσαμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών, ειδικά όσων ανήκουν στις λεγόμενες "ευπαθείς" ομάδες....Και εις ανώτερα!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.