Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης...;

Φωτογραφία: Kyriakos Mitsotakis/ facebook

H Kυβέρνηση της Ν.Δ. προφανώς δεν θέλει να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση την Παρασκευή, 26 Αυγούστου, 2022, στη Βουλή περί..."επισυνδέσεων"

Γι' αυτό και δεν δέχθηκε, χθες, Δευτέρα, 22 Αυγούστου, την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστήριξε- ορθά- πως θα πρέπει να προηγηθεί η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να κληθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και να υπάρξουν στοιχεία πάνω στα οποία θα μπορούσαν να συζητήσουν (ή συγκρουστούν) οι Βουλευτές.

Όπως, πολύ σωστά, επισήμανε ο Βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξή του στον Realfm σήμερα, Τρίτη, 23 Αυγούστου, η συζήτηση της Παρασκευής είναι "άνευ ουσίας" και προορίζεται γι' απλή, επικοινωνική εκμετάλλευση απ' όλες τις πλευρές.

Φυσικά, η Κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, προσπαθεί να "θολώσει τα νερά", χρησιμοποιώντας κάθε πρακτική που υπάρχει στο, περίφημο, βιβλίο του σημειολόγου Ουμπέρτο Έκο: "Πως να διαψεύσετε μια διάψευση"...

Συμψηφισμοί, παροχολογία, "τρομοκρατία" περί "εθνικών θεμάτων", χυδαιολογία, αναθεωρητισμός και ανιστορισμός, είναι μερικές από τις έννοιες που ως "πρακτικές" μετέρχεται η Κυβέρνηση για ν' αμβλύνει τις εντυπώσεις από, μια ακόμα, επίδειξη του ερασιτεχνικού και "αναλφάβητου" αυταρχισμού της. (Ορισμένως, χρειάζονται ακόμα κάποια "μαθήματα" από τους κ. Όρμπαν, Πούτιν, Τραμπ και Σαλβίνι).

Καθώς, μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα "βέλη" έρχονται κι από το εξωτερικό- είτε από μεγάλα ΜΜΕ είτε και από την Κομισιόν-, η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται, εν μέρει, σε "πανικό", καθώς μετά από τόσες...."προβλέψιμες" υπηρεσίες που προσέφερε σε "διάφορους", θα περίμενε, τουλάχιστον, να βρίσκεται στο "απυρόβλητο", σε θέματα ήσσονος σημασίας όπως η λειτουργία των, όποιων, Δημοκρατικών Θεσμών.

Συνεπώς, καθώς έχουν "λυσσάξει" και τ' "αργυρώνητα" νεοδημοκρατικά τρολ στο διαδίκτυο και αλλού, ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση φοβούνται....Τι, όμως...; Και, άραγε, ο φόβος αυτός "ξεπερνάει" την ασφάλεια που τους παρέχει ο "έλεγχος" που εξασκούν επάνω σ' ένα σημαντικό μέρος της εγχώριας "ελίτ"...;

Παρόλα αυτά, πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν πως η Κυβέρνηση έχει υποστεί "συντριπτικό" πλήγμα...Αυτό θα ίσχυε, όντως, αν ζούσαμε σε μια άλλη χώρα, όπως, για παράδειγμα, η Ολλανδία, η Αυστρία ή το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εδώ, η "παράδοση" του ραγιαδισμού από τη μια και η επικράτηση του "νεοφεουδαλισμού" από την άλλη, εξασφαλίζουν πως ένα σημαντικό μέρος των πολιτών θα παραμείνει σε καθεστώς βαθιάς "ύπνωσης"....Με το αζημίωτο....

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.