Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, μην κάνεις τίποτα!"

Φωτογραφία: dreamstime.com

Η φράση-γνωμικό που αποδίδεται στον Ουίνστον Τσώρτσιλ, φαίνεται πως αποτελεί..."δόγμα" για την Ελληνική Κυβέρνηση!

Γι' άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να "προλάβει" τα χειρότερα στο οικονομικό "μέτωπο". Γι' άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση "κρύβεται" πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήθεν προτείνοντας μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης πανευρωπαϊκά- μέτρα που ήδη είχαν προταθεί, στο πλαίσιο της "γραφειοκρατίας των Βρυξελλών", αλλά δεν αναμένεται να υιοθετηθούν σ' αυτή τη φάση, τουλάχιστον.

Την ίδια στιγμή, η Πορτογαλία ανακοίνωσε πως από αύριο (Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022) μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, σε μια προσπάθεια να "συγκρατήσει" τις σχετικές ανατιμήσεις. Από την άλλη, τι ξέρουν οι Πορτογάλοι..; Εδώ εξέλεξαν, πρόσφατα, έναν ηλικιωμένο Σοσιαλδημοκράτη στη θέση του ανώτερου αξιωματούχου της χώρας, ενώ και στην υγειονομική κρίση, "έτρεξαν" όλοι σχεδόν να εμβολιαστούν, χωρίς πρόστιμα και "εκβιασμούς"...

Αυτό στο οποίο εμείς διακρινόμαστε, είναι η "παραγωγή" αληθοφανών- για τους ανενημέρωτους ή τους "βαμμένους"- δικαιολογιών, οι οποίες αναπαράγονται συνεχώς, με στόχο της υποκατάσταση της όποιας δραστηριότητας.

Πιθανώς, οι δημοσιονομικές μας δυνατότητες να εξαντλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δυσκολότερης φάσεως της πανδημίας, αλλά, προφανώς, υπεύθυνοι γι' αυτό δεν είναι οι....Ευρωπαίοι- παρά ελάχιστα. Οι κύριοι υπαίτιοι είμαστε εμείς και η ανικανότητά μας να προβούμε σε πραγματικές τομές σε διάφορα επίπεδα της οικονομικής δραστηριότητας- κυρίως-, χωρίς να βαφτίζουμε ως "μεταρρυθμίσεις" πρακτικές εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και αυτονόητες ρυθμίσεις του λειτουργικού πλαισίου της δημόσιας διοίκησης.

Φυσικά, τα παραπάνω είναι απολύτως φυσιολογικά, όταν η ηγεσία μιας χώρας δεν φαίνεται ν' ασχολείται και τόσο πολύ με τους "κραδασμούς" που επέφερε, σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία. Άλλωστε, από τη....Σύρο, όλα φαίνονται "ωραία και καλά"....

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.