Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Έρχονται (;) οι πρόσφυγες...

Χθες, το Βερολίνο επιφύλαξε μία «βόμβα» όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα και τους σχεδόν 14.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά καθώς, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, το πρόγραμμα Relocation (επανεγκατάσταση)  δεν ισχύει για τους πρόσφυγες στα νησιά αλλά μόνο γι' αυτούς που που έχουν εγκατασταθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

 

 

Αυτή η ...όψιμη διευκρίνιση, καθιστά πλέον σχεδόν βέβαιη την μεταφορά ικανού αριθμού προσφύγων στα όρια  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να  ανακουφιστούν  οι  νησιωτικές περιοχές, που έχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα. 

 

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχουν γίνει οι  απαραίτητες προετοιμασίες υποδοχής των προσφύγων στην Πελοπόννησο. Κυβερνητικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες  φαίνεται πως σχεδιάζουν απλά  να  κωλυσιεργήσουν - και σε αυτό το  ζήτημα-, ελπίζοντας πως  είτε, με κάποιο θαυματουργό  τρόπο, θα επιλυθεί η προσφυγική  κρίση είτε οι πρόσφυγες θα....εξαφανιστούν από προσώπου ελληνικής γης! 

 

Παράλληλα, δεδομένου ότι στο θέμα της  φιλοξενίας των προσφύγων εμπλέκονται  και υπηρεσίες του Ο.Η.Ε., εδικά ως προς την κάλυψη του οικονομικού κόστους αυτής  της διαδικασίας, καταλαβαίνει  κανείς  πως  θα σημειωθούν και οι  απαραίτητες προστριβές μεταξύ  των ενδιαφερομένων ν' αναλάβουν το έργο αυτό. Χάρις  στην...κρίση, άλλωστε, υπάρχουν πλέον αρκετά άδεια και άνευ χρήσεως  κτήρια στην Πελοπόννησο, φτιαγμένα σε άλλες, καλύτερες εποχές, ασύστολου δανεισμού και  οργιώδους κατανάλωσης... 

 

Ευελπιστούμε πως, όταν και εάν ξεκινήσει η διαδικασία  της  μεταφοράς  και φιλοξενίας προσφύγων  στην Πελοπόννησο, οι αρμόδιες αρχές της χώρας  θα  είναι  έτοιμες ν' ανταπεξέλθουν. 

 

Το τελευταίο πράγμα που  χρειάζεται η περιοχή μας είναι μια προβληματική, αδιέξοδη και απάνθρωπη κατάσταση,  όπως  αυτή που δυστυχώς χαρακτηρίζει αυτή τη στιγμή  ελληνικά  νησιά. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.