Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ελληνική Δημοκρατία: ΜΑΤ και 4000 παπάδες..

Φωτογραφία: facebook

"Παγώνει", προς το παρόν, η μονιμοποίηση 4000 ιερέων από την Ελληνική Κυβέρνηση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κρίθηκε "άκαιρη" μια τέτοια κίνηση, αλλά μένει να δούμε τι θα πει αύριο στην Ιερά Σύνοδο ο κύριος Πρωθυπουργός, ο οποίος θα μετάσχει στις εργασίες της για πρώτη φορά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Γερμανικό Ίδρυμα Bertelsman, μετά από έρευνα που αφορούσε 29 χώρες του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε., η Ελλάδα κατέλαβε υψηλή θέση, όσον αφορά, μεταξύ άλλων, την "ανθεκτικότητα της Δημοκρατίας"..

Ειδικότερα, η Ελλάδα κατατάσσεται όγδοη μεταξύ των 29, με βαθμολογία 8,5 στα 10 και επισημαίνονται οι «ιδιαιτέρως αξιόπιστες δεσμεύσεις για άρση των περιορισμών των πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων με την πρώτη ευκαιρία», αλλά και το γεγονός ότι «τα κόμματα, παρά την πόλωση, εμφανίστηκαν ενωμένα στην αρχή της πανδημίας»...

Αυτό το ίδρυμα, άραγε, που βάσισε την έρευνά του...; Όχι πως έχει καμιά σημασία, φυσικά...Είναι γνωστό, άλλωστε, πως αυτές οι έρευνες στο μόνο που χρησιμεύουν είναι να "δίνουν" επικοινωνιακού τύπου επιχειρήματα σε πολιτικά "think tanks", καθώς οι πολίτες όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για παρόμοιες έρευνες αλλά έχουν και πολύ πιο επείγοντα προβλήματα να λύσουν..

Χώρες με κατ' "επίφαση" Δημοκρατία

Εφόσον, η Ελλάδα είναι μια χώρα με "ανθεκτική Δημοκρατία", προφανώς δεν θα μπορούσαν να συμβαίνουν εδώ αυτά που συμβαίνουν σε άλλες χώρες και τα χαρακτηρίζουμε ως "περίεργα" ή "κωμικοτραγικά"...Όπως, στη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις κάποιας, προφανώς, "προβληματικής" χώρας, έχουν "ζώσει" το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πιο κεντρικής πλατείας.. Υπάρχουν, βεβαίως, και χειρότερα:

Για παράδειγμα, διαβάσαμε πως χώρα της Ε.Ε., εν μέσω υγειονομικής κρίσης, μείωσε δυο φορές τον προϋπολογισμό της για τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, άλλη χώρα, αποφάσισε να μονιμοποιήσει 4000 ιερείς- καθώς με το "θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς"...

Υπάρχουν και κάποιες άλλως χώρες, δήθεν "δημοκρατικές", όπου βασικές υπηρεσίες ενημέρωσης ελέγχονται από τα εκάστοτε "πολιτικά γραφεία", ενώ και πολλά ΜΜΕ λειτουργούν ως "γραφεία προπαγάνδας" κομμάτων. Αλλά, ευτυχώς, στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά...

Άλλωστε, αυτό που, κατεξοχήν, κρίνει την ποιότητα μιας Δημοκρατίας είναι η λειτουργία του κράτους Δικαίου και του κράτους Πρόνοιας. Κι αν μη τι άλλο, στις δυο αυτές παραμέτρους, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.